Нов атестат за таланта на Тео Давидов: Отпусна само 1 гейм на брата на Алкарас

от в 17:30 на 26.04.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас прави истински фурор в света на тениса и върви смело по стъпките на Рафаел Надал. Младокът спечели титлата в Барселона през изминалата седмица, макар че трябваше да изиграе два мача в последния ден на надпреварата. Още по впечатляващото е, че Алкарас спаси два мачбола на полуфиналите срещу Алекс Де Минор и надделя в близо четиричасов сблъсък, но не показа никакви признаци на умора и малко по-късно съумя да преодолее съпротивата на сънародника си Пабло Кареньо Буста, за да се поздрави с трофея.

Така тийнейджърът си осигури дебют в топ 10 и от този понеделник се намира под номер девет в световната ранглиста. Любопитното в случая е как Алкарас и Надал дебютират в челната десетка на един и същи ден, след като Матадора постига това преди точно 18 години и то отново в Барселона. Всички тези обстоятелства са достатъчни, за да считаме Карлос за бъдещ доминант в спорта, но вчера стана ясно, че в неговото семейство се крие и друг тенисист.

Става дума за 10-годишния Хайме Алкарас, който е по-малкият брат на шампиона от Мастърса в Маями. Детето предизвика сериозен отзвук с играта си, защото изтекоха негови клипчета от корта в социалните медии и веднага можехме да забележим сериозен потенциал у него. Хайме демонстрираше завидна мощ от форхенд страната за своята възраст и веднага се заговори, че не е изключено да имаме двама братя на върха в тениса.

Оказа, че момчето наскоро е дебютирало във веригата Future Stars, където най-добрите подрастващи състезатели могат да премерят сили помежду си. Там обаче той е загубил от 11-годишния Тео Давидов, който е син на български емигранти и вече спечели вниманието на множество медии, защото играе форхенд и от двете страни, тъй като ръцете му са еднакво силни. Тео спечели престижния турнир "Eddie Her" в края на миналия сезон и засега явно е твърде висока летва за възможностите на Хайме Алкарас, когото е надиграл с разгромното 6:1 6:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов атестат за таланта на Тео Давидов: Отпусна само 1 гейм на брата на Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | карлос алкарас | любопитно | тео давидов | хайме алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook