Нов АТР шампион: Световният №90 завърши мечтаната седмица с "геврек" и първа титла в Гщаад!

от в 15:08 на 23.07.2023
Мирела Николова

Световният №90 Педро Качин се поздрави с дебютен трофей на АТР ниво в едва първия си финал на подобно равнище. Аржентинецът, който във втория кръг поднесе изненадата, елиминирайки топ поставения в схемата Роберто Баутиста Агут, днес сломи съпротивата на доказалия се на клей и бивш №17 Алберт Рамос Виньолас, за да осъществи страхотен обрат с 3:6 6:0 7:5 и да вдигне първа титла на най-високо ниво. Благодарение на този си успех, в понеделник южноамериканецът ще отбележи изкачване от цели 41 позиции в световната ранглиста и ще запише върхово класиране в кариерата си, бивайки ранкиран под №49. 

В откриващия сет лесно можеше да се забележи напрежението, сковаващо ръката на дебютанта в АТР финали, който допускаше множество непредизвикани грешки от рутинни позиции и бързо изостана с пробив и 1:3. Рамос Виньолас имаше значително преимущество в продължителните размени на удари от дъното на корта и благодарение на това той достигна до нов брейк в края на частта, с който взе аванс в общия резултат.

Втората част обаче се разви по напълно противоположен начин, тъй като Качин излезе преобразен на корта и в действията му нямаше нито следа от колебание. Аржентинецът се възползваше по отличен начин от крайно неубедителния сервис на съперника, като същевременно поддържаше високо ниво в собствените си подавания, за да узакони успеха си във втория сет без нито един загубен гейм.

Ибериецът продължи да страда от липсата си на първи начален удар и в решителния трети сет, поради което световният №90 бързо поведе с 2:0. В осмия гейм обаче по-неопитният от двамата позволи спад в концентрацията си, довел до изравняване за 4:4. Това бяха и последните слаби минути за Качин, който оттам насетне повиши сериозно интензитета в ударите си и съвсем скоро осъществи пробив в последния възможен момент, за да може след 2 часа и 21 минути игра да вдигне триумфално ръце.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов АТР шампион: Световният №90 завърши мечтаната седмица с "геврек" и първа титла в Гщаад! Мирела Николова
Теми:  
atp | алберт рамос-виньолас | гщаад | Обзори | педро качин

Коментари





Следвайте ни в Facebook