Нов български 1/8-финал на US Open: 17-годишната Денчева спаси мачбол и надви 2 американки

от в 14:52 на 03.09.2024
Елеонора Александрова

Росица Денчева може да е само на 17 години, но вече записва отлични игри в женския тенис, където на ниво ITF има вече 5 полуфинала, един финал и е сред топ 700 на света. Основна цел за Денчева обаче все още си остават надпреварите от Големия шлем при девойките, като тя е поставена под номер 10 в основната схема на US Оупън и оправдава очакванията си за силно представяне, класирайки се за втори пореден "мейджър" осминафинал.

Българката трябваше на старта да отразява мачбол срещу местната представителка Моника Екстранд (световна номер 1402), която надигра с крайното 1:6 7:6(4) 7:6(6), а вчера надви още една американка, а именно Ишика Ашар с 6:3 6:4 за 1 час и 17 минути игрово време. Така Денчева се изправи срещу Минге Су (осма поставена) или Кристаша МакНейл, правейки опит да изравни постижението си от изминалия Уимбълдън, където беше 1/4-финалистка.

В основната схема е и още 1/2-финалистката от Аустрелиън Оупън, а именно 17-годишната Ива Иванова, която е поставена под номер 11. Нашето момиче започна с победа над представителката на Южна Корея, Гол Джан (световна номер 1094) с 7:6(5) 6:3, а днес ще премери сили с Валъри Глозман (световна номер 800), която имаше "уайлд кард" за квалификациите при жените и дори спечели един мач в тях.

Интересното е, че Иванова е поставена под номер едно в схемата на двойки, където си партнира с бегийката Йелине Вандром, а Дечева ще си партнира с нашата Елизара Янева, която отпадна в първия кръг на сингъл, като двете ни момичета са под номер 4 в схемата.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов български 1/8-финал на US Open: 17-годишната Денчева спаси мачбол и надви 2 американки Елеонора Александрова
Теми:  
us open | бг тенис | Обзори | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook