Нов български успех: Топалова загуби само 4 гейма по пътя към дебютен финал за сезона!

от в 14:51 на 06.08.2022
Мирела Николова

Настоящата седмица се развива великолепно за българските представители, след като Виктория Томова достигна до полуфиналите на турнира в Гроджиск Мазовецки и си осигури дебют в топ 100, а Адриан Андреев също е част от финалната четворка на надпреварата в швейцарския град Вецлар. Четвъртата ни ракета при дамите Гергана Топалова също вече започва да възвръща своята форма и през днешния ден се класира за дебютен финал на W25 турнира в Агадир (Мароко), след като не остави шансове на световната №547 Лексис Стивънс, надделявайки с категоричното 6:1 6:3. В битка за трофея българката ще се изправи срещу поставената под номер четири Анджелика Моратели. 

Още от самото начало пловдивчанката доминираше в разиграванията от дъното на корта и на бърза ръка осъществи пробив в дебютното подаване на нидерландката, след което продължи да пласира ударите си дълбоко в противниковата половина, дочаквайки грешка от Стивънс, за да дублира преднината си от брейк и да поведе в отделните части.

Нашето момиче пренесе господството си на корта и във втория сет, където отново можехме да я видим да влиза агресивно в разиграванията още с ретура и да създава проблеми в сервис геймовете на съперничката. Въпреки това Стивънс съумя да се задържи в резултата до 3:3, но впоследствие Топалова повиши нивото си и осъществи два пробива, които ѝ осигуриха крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов български успех: Топалова загуби само 4 гейма по пътя към дебютен финал за сезона! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | гергана топалова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook