Нов български успех в Мелбърн: 17-годишният Дженев се пребори за първа победа на АО!

от в 07:48 на 21.01.2023
Мирела Николова

В края на миналия сезон 17-годишните ни млади надежди в лицето на Адрияно Дженев и Илиан Радулов завоюваха трофея на двойки на изключително престижната надпревара "Ориндж Боул", която се възприема като неофициално световно първенство по тенис за юноши и девойки от 12 до 18 години. Именно те двамата са и част от петимата млади български таланти, които ще представят страната ни в тазгодишния Аустрелиън Оупън за младежи.

Първи на корта в Мелбърн по-рано днес излезе Дженев, който е поставен под номер 15 в основната схема. За него това бе дебютна поява в турнир от Големия шлем, но благодарение на своята борбеност нашият сънародник съумя да постигне успех над Кейлън Бигън от САЩ след успех в тайбрека на решителния трети сет, за да оформи крайното 6:3 2:6 7:6[7]. Така той продължава към втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък със сръбския представител Зоран Лудошки.

Родният ни тенисист постави съвършено начало на двубоя, реализирайки пробив още в дебютното подаване на противника и оттегляйки се на първата почивка с аванс от 3:0, който впоследствие безпроблемно опази, за да поведе в отделните части. Във втория сет обаче ролите на корта се размениха и американецът пое пълен контрол върху събитията, излизайки напред с два брейка и 5:1, няколко гейма след което вкара срещата в трета част.

Заключителният сет премина без никакви пробиви, поради което се стигна до решителен тайбрек до 10. Там отново българинът взе ранно преимущество от 5:2 и макар да допусна преднината му да бъде стопена за 6:6, то в крайна сметка бе по-стабилният в оставащите минути и заслужено се поздрави с крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов български успех в Мелбърн: 17-годишният Дженев се пребори за първа победа на АО! Мирела Николова
Теми:  
адрияно дженев | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | юноши

Коментари





Следвайте ни в Facebook