Нов човек ли? Пер обясни на Мъри, че алкохолът е най-важното нещо изобщо

от в 15:57 на 08.11.2022
Калоян Соколов

Беноа Пер винаги е бил считан за един от най-талантливите състезатели В Тура, но работната му етика често е била далеч от образцова и той определено няма с какво да се гордее през настоящия тенис сезон, след като до момента е спечелил едва четири от 26-те си двубоя на ниво ATP. Французинът често поставяше удоволствията пред тренировките и не спираше да обяснява как пътува по турнирите с единствената цел да прибира чекове. Това доведе до неговото смъкване в световната ранглиста до 179-та позиция, а състезателят изглеждаше напълно изгубил мотивация и дори обмисляше да се оттегли от спорта.

Все пак този сценарий беше предотвратен поне засега, защото Беноа се взе в ръце и през последните седмици проведе активна подготовка в академията на Рафаел Надал и сам заяви, че отново си е възвърнал желанието да се състезава. Освен това бившият номер 18 е взел трудното решение да се раздели с алкохола и да намали непрестанните купони, като признава как от две години насам не се е чувствал толкова добре на тенис корта. Наглед този път думите на Пер имаха някаква тежест, тъй като той постигна победи на надпревари от сериите "Чаланджър" в две поредни седмици, а дори това е успех за него, имайки предвид какви бяха резултатите му съвсем доскоро. 

Целият нов имидж на французина обаче беше бързо сринат, а главна вина за случилото се има Анди Мъри. Британецът постави пред сериозна дилема последователите си в социалните медии, които трябваше да се лишат от три неща измежду свободата на словото, домашните си любимци, своите баба и дядо, алкохола, обувките, телевизията, смартфоните, лекарствата, колите и техния слух.

Бившият номер едно сподели, че би се разделил на първо място с алкохола, ако трябва да прави подобен избор, на което Пер реагира остро и веднага го попита как е възможно да постъпва по този начин. Анди пък контрира и напомни на французина, че е заявил публично отказа си от спиртните напитки, ала 179-ият в света не се впечатли от този факт и категорично заяви позицията си в подкрепа на твърдението, че алкохолът е най-важното нещо в целия списък и би трябвало Мъри най-добре да го знае, като се има предвид неговия шотландски произход.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов човек ли? Пер обясни на Мъри, че алкохолът е най-важното нещо изобщо Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | беноа пер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook