Нов домакински провал: Касаткина подчини Гоф и я изхвърли от Финалите на WTA!

от в 09:06 на 04.11.2022
Мартин Петков

Финалите на WTA са в разгара си и след като Кори Гоф и Дария Касаткина загубиха своите откриващи мачове във Форт Уърт, то днес трябваше да се срещнат в мач за директна елиминация от надпреварата. Домакините вече се сбогуваха с другата си представителка в лицето на Джесика Пегула и надеждите им бяха изцяло насочени към 18-годишната американка, която обаче отново се сблъска с умопомрачителен брой неточности в играта си и световната номер 8 триумфира, запазвайки шансовете си за продължаване напред в състезанието - 7:6(6) 6:3. Рускинята свърши половината от работата си и в съботния ден предстои да се изправи срещу Каролин Гарсия в мач за второто място в група В, която бе спечелена от първата ракета на света Ига Швьонтек.

Двубоят предложи фойерверки още от самото си начало, когато Касаткина взе ранен превес над случващото с пробив на нула в дебютния за срещата гейм, който в същото време позволи на тийнейджърката да се отпусне от напрежението върху плещите си и извади на показ агресивния си стил от основната линия. Американката често се осланяше на своя дланен удар при завършването на комбинациите си и на бърза ръка поведе с 4:1. Именно самоотвержените действия на Гоф обаче носеха със себе си огромен риск от грешки, които не закъсняха, за да станем свидетели на обрат от световната номер 8, която на свой ред си осигури да подава за спечелване на частта. Рускинята наглед контролираше развоя на събитията и дори достигна сетбол, ала колебливият ѝ сервис отново изневери и нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него инициативата изцяло принадлежеше на посрещачите, които спечелиха 9 от общо разиграни 14 точки, преди Касаткина от третия си опит да сложи точка на спора в този крайно драматичен първи сет.

Във втората част сервисът напълно се изпари и от двете страни на мрежата, като често агресивните ретури даваха превес на продуциралата ги тенисистка в размените от дъното на корта. Това се оказа и главната причина в пет от първите седем гейма за сета да видим пробив, ала в крайна сметка европейката остана по-сигурна в изявите си на собствено подаване и поведе с 5:2. Навярно това вдъхна и последната капка увереност, от която се нуждаеше Касаткина, за да узакони успеха си, с което разочарова домакините и отстрани последната им останала надежда за по-нататъшно участие в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов домакински провал: Касаткина подчини Гоф и я изхвърли от Финалите на WTA! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta финали | дария касаткина | кори гоф | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook