Нов домакински провал: Мугуруса напусна турнира след загуба от 37-мата в света

от в 15:09 на 01.05.2022
Мартин Петков

Анхелина Калинина се представи доста обещаващо по време на американското турне, като записа успехи на надпреварите в Индиън Уелс и Чарлстън, преди да се завърне в Европа за турнира в Истанбул, където отпадна в първи кръг. Украинката през тази седмица дебютира на WTA 1000 надпреварата в Мадрид, където надви Слоун Стивънс и днес излезе на корта срещу местната любимка Гарбинье Мугуруса.

Световната номер 37 контролираше събитията на корта през по-голямата част от времето, като прилагаше сериозна агресия в ударите си и това ѝ носеше нужните дивиденти, за да трупа лесни точки в актива си. Калинина не допусна грешки нито за миг върху любимата си клей настилка и закономерно стигна до крайния успех след 6:3 6:0. За дебютантката във фазата на осминафиналите предстои да срещне победителката измежду Ема Радукану и Марта Костюк.

В началото на мача сервиращите спечелиха безпроблемно своите подавания, преди да се стигне до четвъртия гейм, когато домакинската представителка се пропука и украинката се възползва от открилата се възможност, за да пробие. Световната номер 37 постепенно пое инициативата в двубоя, като благодарение на форхенда си определяше темпото на игра и затрудняваше до голяма степен именитата си съперничка. Калинина допусна спад в идните минути, но съумя да отрази шест брейкбола, от което получи нужната увереност и заслужено триумфира в откриващия сет.

Украинката продължи все така да оказва сериозен натиск върху сервиса на световната номер 9 и след близо 10-минутен гейм стигна до пробив на старта на втората част, а впоследствие удвои преднината си за 3:0. Мугуруса видимо не се чувстваше добре и пожела медицински таймаут за проблем с десния си крак, ала той не даде искания от испанката резултат и Калинина необезпокоявана чрез ,,геврек" стигна до победата, която се явява нейна първа срещу представителка на топ 10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов домакински провал: Мугуруса напусна турнира след загуба от 37-мата в света Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | анхелина калинина | гарбинье мугурса | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook