Нов финалист от Шлема е повален: Световният №97 направи поредно геройство и разгроми Зверев

от в 05:11 на 25.03.2023
Мартин Петков

Таро Даниел се превърна в една от приятните изненади на цикъла от турнири в Северна Америка, след като японецът вече победи двама бивши финалистки от Големия шлем - Матео Беретини и Каспър Рууд. Днес пък световният номер 97, който получи "уайлд кард" за участие на Мастърса в Маями, трябваше да срещне първи поставен тенисист на пътя си в лицето на златния олимпийски медалист Александър Зверев, като спази тенденцията и го повали, при това за само 74 минути на корта, оформяйки своя хеттрик срещу играчи с такъв статут в Тура - 6:0 6:4. По този начин японецът вече е в третия кръг на надпреварата, където в сблъсък не непоставените тенисисти ще срещне Емил Руусувори.

Началото на двубоя беше впечатляващо от стана на Даниел, който своеобразно летеше по корта и произвеждаше завиден брой печеливши отигравания, като още на самия старт реализира пробив. Впоследствие по-нискоранкираният състезател затвърди преднината си и под знака на неспирните неточности от страна на германеца, то дублирани аванса си в резултата и комфортно водеше. Саша, който с представянето си в Индиън Уелс загатна, че е съвсем близо до завръщане сред най-добрите в света, но днес безспорно не беше неговият ден и Даниел оползотвори шанса си, като "върза геврек" на бившия шампион в турнира.

На старта на втората част световният номер 15 беше напът да спечели седми пореден гейм в актива си, но едва тогава олимпийският шампион заигра на прилично ниво и отрази брейкбол, за да се разпише в резултата. Петият гейм се оказа подаването с фундаментално значение за крайния изход на срещата, след като Даниел се възползва от колебанията при фаворита и се поздрави с пробив на нула, който бранеше неизменно по отличен начин до края на сблъсъка и подпечата един от най-добрите успехи в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов финалист от Шлема е повален: Световният №97 направи поредно геройство и разгроми Зверев Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | маями | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook