Мачове на живо
Приключил
Ашли Барти 677
Даниел Колинс 362

Нов финалист в ATP Тура: Световният номер 58 ще спори за титлата в Аделаида

от в 09:15 на 14.01.2022
Мартин Петков

Откриващата среща от полуфиналната фаза на турнира в Аделаида противопостави французите Артур Риндеркнех и Корентeн Муте. За Риндеркнех това се явява първи турнир на сингъл през новия сезон, като по-впечатляващото е, че след постигнатия успех в днешната среща с 6:1 6:3, той се класира за първия си финал в Тура.

Началото бе отлично за Риндернкнех, който реализира пробив още в първия сервис гейм на своя противник и бързо се постави в комфортна позиция. Световният номер 58 демонстрира отличен начален удар в хода на сета, който му помагаше да трупа лесни точки и преднината му се увеличаваше с бързи темпове. По-добрата игра от страна на Риндеркнех бързо се увенча с нов брейк на неговата сметка, преди той убедително да затвори първата част в своя полза.

С началото на втория сет нивото в играта на световния номер 115 се покачи, като той вече успяваше да бъде равностоен на сънародника си. Последвалите минути на корта извадиха най-доброто от двамата на показ, но Риндеркнех запази водещата си позиция, което му даде възможност да окаже натиск при сервис на съперника си, за да реализира брейк, с който се доближи още по-близо до мечтания финал. Веднъж повел в резултата, световният номер 58 не изпусна контрола върху събитията, което допринесе за крайния му успех още при начален удар на Муте.


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Нов финалист в ATP Тура: Световният номер 58 ще спори за титлата в Аделаида Мартин Петков
Теми:  
atp | atp adelaide | Аделаида | артур риндеркнех | корентен муте | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари

Следвайте ни в Facebook