Нов финалист в ATP Тура: Световният номер 58 ще спори за титлата в Аделаида

от в 09:15 на 14.01.2022
Мартин Петков

Откриващата среща от полуфиналната фаза на турнира в Аделаида противопостави французите Артур Риндеркнех и Корентeн Муте. За Риндеркнех това се явява първи турнир на сингъл през новия сезон, като по-впечатляващото е, че след постигнатия успех в днешната среща с 6:1 6:3, той се класира за първия си финал в Тура.

Началото бе отлично за Риндернкнех, който реализира пробив още в първия сервис гейм на своя противник и бързо се постави в комфортна позиция. Световният номер 58 демонстрира отличен начален удар в хода на сета, който му помагаше да трупа лесни точки и преднината му се увеличаваше с бързи темпове. По-добрата игра от страна на Риндеркнех бързо се увенча с нов брейк на неговата сметка, преди той убедително да затвори първата част в своя полза.

С началото на втория сет нивото в играта на световния номер 115 се покачи, като той вече успяваше да бъде равностоен на сънародника си. Последвалите минути на корта извадиха най-доброто от двамата на показ, но Риндеркнех запази водещата си позиция, което му даде възможност да окаже натиск при сервис на съперника си, за да реализира брейк, с който се доближи още по-близо до мечтания финал. Веднъж повел в резултата, световният номер 58 не изпусна контрола върху събитията, което допринесе за крайния му успех още при начален удар на Муте.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов финалист в ATP Тура: Световният номер 58 ще спори за титлата в Аделаида Мартин Петков
Теми:  
atp | atp adelaide | Аделаида | артур риндеркнех | корентен муте | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook