Нов млад български шампион: 17-годишният Илиян Радулов завоюва първата си професионална титла!

от в 09:15 на 22.05.2023
Калоян Соколов

17-годишният Илиян Радулов завоюва своята първа професионална титла при мъжете, триумфирайки на фючърса от категория M 15 в Пазарджик и така се превърна в най-младия българския шампион от 15 години насам, когато Григор Димитров постига първата си турнирна победа на същата възраст.

Радулов се утвърди през последните месеци като един от най-добрите юноши в света, след като достигна до третото място на престижните надпревари "Ориндж Боул" и "Еди Хер", а в началото на настоящия сезон се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, което го изкачи до неговата върхова четвърта позиция в света при състезателите до 18 години.

В края на миналата година пък тийнейджърът завоюва дебютната си точка за ранглистата на ATP, а през изминалите седмици добави нови две такива към актива си, към които ще бъдат прибавени цели 15 през следващата седмица и Илиян заслужено ще пробие в топ 900 на света.

Радулов трябваше да премине през цели трима поставени състезатели по пътя си към трофея, като първо срази Алекс Кнаф (световен номер 576), чийто ранкинг е с над 1000 места по-добър от този на нашето момчето, но това въобще не притесни родния ни представител, който не загуби нито един сет във въпросните срещи.

Всъщност младокът вчера беше поставен в много тежка позиция, защото трябваше да изиграе два мача в един ден, само че демонстрира страхотна физическа и психологическа устойчивост, за да надделее съответно над Денис Клок (световен номер 701) и Симоне Ронкали (световен номер 661).

Самият финал премина под пълното превъзходство на българина, чиято вдъхновена игра му позволи да спечели 9 от последните 10 гейма и в крайна сметка да се наложи над Ронкали с категоричното 6:4 6:1, а ние се надяваме, че това ще е едва първата от множеството бъдещи титли на таланта ти.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов млад български шампион: 17-годишният Илиян Радулов завоюва първата си професионална титла! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | илиян радулов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook