Нов многомилионен договор и собствено лого: Ето колко ще печели Алкарас на година от Nike

от в 08:33 на 14.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас подписа дългогодишен договор с Nike и ше печели около 20 милиона долара на година. Тенисистът имаше подписано споразумение с американския спортен гигант, което важеше до 2025-та, но брандът очевидно искаше да направи всички възможно, за да не изпусне новата голяма тенис звезда и форсира провеждането на нови преговори с 3-кратния "мейджър" носител.

Припомняме ви, че Nike неотдавна пдписа 10-годишни споразумение и с Яник Синер, но италианецът ще трябва да се задоволи "само" с около 15 милиона долара на година. Компанията също така се е ангажирала да създаде собствено лого за Карлитос, както в миналото направи с Роджър Федерер и Рафаел Надал. Любопитното е, че Федерер се сдоби със своето, когато вече беше на 26 и имаше над 10 титли от Шлема на сметката си, доката Надал вече можеше да се похвали с трофеи от всички "мейджър" състезание и беше на 27-годишна възраст.

Forbes пише, че 21-годишният Алкарас е вторият тенисист генерирал най-сериозни приходи от спонсорски договори и наградни фондове. Първи е Новак Джокович с 38,4 милиона долара, а Карлитос го следва с 31,4. Следващите места биват заети от Ига Швьонтек (22,4), Даниил Медведев (20,1) и Рафаел Надал (15,5). Засега Nike e най-големият спонсор в непрекъснато нарастващия списък на шампиона от Ролан Гарос, който освен това работи заедно с марки като Rolex, Babolat, BMW, ElPozo, Isdin, Turismo de Murcia и Louis Vuitton.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов многомилионен договор и собствено лого: Ето колко ще печели Алкарас на година от Nike Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook