Нов неуспех за Испания: Еванс надви третата им ракета и донесе победа на Великобритания

от в 14:36 на 01.01.2023
Мирела Николова

На пръв поглед тимът на Испания изглеждаше като един от фаворитите на отборната надпревара United Cup, имайки предвид наличието на имена като Рафаел Надал, Паула Бадоса и Пабло Кареньо Буста в селекцията. През вчерашния ден обаче иберийците изостанаха с 0:2 срещу отбора на Великобритания, след като Надал и втората ракета на страната Нурия Парисас Диас отстъпиха съответно на Камерън Нори и Кейти Суон. По-рано днес Бадоса успя да върне родината си в битката, постигайки зрелищен обрат над Хариет Дарт, но усилията ѝ до голяма степен се оказаха напразни, тъй като още в следващия мач британците можеха да ликуват с крайния успех.

Това стана факт след победата на Даниел Еванс над третата ракета на Испания в лицето на Алберт Рамос Виньолас, който трябваше да замени Пабло Кареньо Буста. Въпреки че в по-голямата си част двубоят бе равностоен, то в крайна сметка успехът бе на страната на британския представител, който успя по-добре да се възползва от възможностите си в хода на срещата, за да подпечата победата на своя тим, оформяйки крайното 6:3 1:6 6:3 след близо два часа и половина престой на корта.

В откриващия сет Еванс доминираше голяма част от разиграванията при посрещане и още в дебютното подаване на противника си успя да се откъсне с аванс от пробив. Впоследствие той задържа константно високо ниво на собствен сервис и  не след дълго записа дебютната част срещу своето име.

Вторият сет пък протече под диктовката на испанеца, който повиши динамиката на разиграванията и предизвикваше чести неточности от ракетата на своя опонент, благодарение на които реализира два брейка и след серия от пет поредни гейма на своята сметка вкара срещата в трета част.

На старта там станахме свидетели на скоростна размяна на пробиви, но решителният момент дойде в шестия гейм, когато Еванс отново демонстрира, че успява да разчете отлично началния удар на съперника, осъществявайки пробив за 4:2. Оттам насетне представителят на Обединеното кралство не срещна никакви затруднения и съвсем скоро узакони крайната победа на Великобритания. 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов неуспех за Испания: Еванс надви третата им ракета и донесе победа на Великобритания Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | алберт рамос-виньолас | даниел еванс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook