Нов номер 1 ли? Безупречен Хуркач повали Медведев и си осигури мач с Федерер!

от в 16:00 на 06.07.2021
Диана Андреева

Неочаквано, но факт - Даниил Медведев напусна Уимбълдън 2021! Руснакът, поставен под номер две, не успя да се справи с Хуберт Хуркач и отстъпи след петсетова драма, продължила два дни. Шампионът от Маями опроверга очакванията на анализаторите, че няма да окаже никаква съпротива на световния номер две, ами напротив - наложи се с 2:6 7:6(2) 3:6 6:3 6:3. По този начин Хуби ще сбъдне една своя детска мечта, а именно да се изправи в сблъсък с 20-кратния победител от Големия шлем - Роджър Федерер. 

Неочакваният развой на мача изобщо не можеше да се предположи в първите минути, защото Медведев беше безкомпромисен. Отигрванията на Даниил принуждаваха неговият опонент да се чувства безсилен на корта и закономерно откриващият сет отиде на сметката на руснака. Впоследствие обаче силите се уравновесиха, а Хуркач започна да играе много по-уверено. 

Подаванията на двамата преминаваха безпроблемно, което доведе сета до тайбрек. В него Хуби бе далеч по-решителен, а неочакван изблик на гняв обзе Медведев след непредизвикана грешка и той се предаде, допускайки паритета в отделните части да бъде възвърнат. Подобно на мача с Чилич, световният номер две не се поддаде на разочарованието, ами точно обратното. Руснакът промени тактиката си и започна по-често да излиза на мрежата, което даде мигновен резултат и той реализира пробив. 

Без никакви колебания Медведев затвори третия сет в своя полза и всичко за него изглеждаше по-спокойно. Метеорологичните условия обаче далеч не бяха на страната на световния номер две за втори път от началото на турнира. След като в събота слънцето му пречеше да вижда по време на двубоя с Марин Чилич, вчера дъжд прекъсна срещата и изцяло наруши ритъма на Даниил, а това се оказа ключово за изхода на 1/8-финалния мач. 

Без нито капка колебание или умора Хуркач се завърна на корта в All England Club и заставайки пред погледите на всички тенис фенове, той сътвори немислимото. Не само, че изравни в резултата, но и без никакви затруднения Хуберт надигра своя противник и сложи край на надеждите му за първа титла от Големия шлем. По този начин полякът, който имаше едва една победи между Miami Open и Уимбълдън, намери място в 1/4-финалите на турнир от Големия шлем за първи път в своята кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов номер 1 ли? Безупречен Хуркач повали Медведев и си осигури мач с Федерер! Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | уимбълдън | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook