Нов обрат и място на финала за Александър Лазаров в Созопол!

от в 11:01 на 16.10.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров несъмнено играе най-добрия тенис в своята кариера и на тазгодишния Sofia Open записа своята първа победа в основната схема на ATP турнир, побеждавайки чеха Иржи Лехечка и впоследствие остана само на две точки от сензационно отстраняване на четвъртия поставен Лоренцо Музети. Въпросното поражение бе много тежко прието от нашия сънародник, който обаче явно е съумял да загърби мислите за него и през тази седмица реши да се възползва "уайлд кард" за участие на фючърса в Созопол.

Там българинът е поставен под номер едно в състезанието, но съперниците, които среща не са никак леки и днес той трябваше да прави втори пореден обрат, за да се класира за финала на надпреварата. Лазаров трябваше да преодолее съпротивата на поляка Макс Каниковски (световен номер 504), надигравайки го с крайното 6:7(6) 6:2 6:2 и ще спори за трофея с втория в схемата - Владислав Орлов (световен номер 464).

Лазаров стартира отлично двубоя и бързо съумя да вземе аванс от два пробива, но четвъртият поставен не се предаде и съумя да върне един от двата си брейка изоставане. Все пак инициативата изглеждаше изцяло на страната на Алекс, чиито силни изяви съвсем скоро го доведоха до два поредни сетбола.

Тази преднина обаче не се оказа достатъчна за нашия сънародник, тъй като Касниковски повиши чувствително своето равнище и достигна до тайбрек, където се откъсна напред с 6:3 точки и макар фаворитът да спечели следващите три разигравания, то първата част в крайна сметка отиде в актива на поляка.

По-нискоранкираният състезател продължи с отличните си изяви и отмъкна подаването на българина в началото на втория сет, само че оттам насетне водачът в схемата беше абсолютно безупречен в изявите си и отпусна едва три гейма на опонента си до приключването на срещата.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов обрат и място на финала за Александър Лазаров в Созопол! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори | созопол

Коментари





Следвайте ни в Facebook