Нов обрат и нова победа на Diriyah Cup: Вавринка сломи Рубльов и е 1/2-финалист

от в 16:55 на 08.12.2022
Мартин Петков

Първата фаза от демонстративния турнир Diriyah Cup е вече в историята, след като по-рано днес се изиграха срещите от осминафиналите, а сега настъпи време и за сблъсъците от четвъртфиналите, като първата такава схватка, която наблюдавахме, изправи полуфиналиста от финалите на АТР - Андрей Рубльов, и 3-кратния Шлем шампион Стан Вавринка. Руснакът, който е със статут на поставен в състезанието почива тази сутрин, докато Станимал трябваше да преодолее съпротивата на Матео Беретини, с което се справи отлично, за да може да повтори доброто си представяне и срещу световния номер 8, осъществявайки обрат над него - 6:7(3) 6:2 [10:6]. За бившия номер три предстои на полуфиналите в състезанието да се изправи срещу един измежду Александър Зверев и Даниил Медведев.

Още от самото начало на двубоя стана ясно, че сервисът ще бъде определящата сила на корта в арабския град и вълнуващите моменти наглед липсваха. Първата по-интригуваща ситуация се откри пред швейцареца, който достигна брейкбол, ала го пропиля с удар в мрежата и много скоро на свой ред трябваше да отразява такъв, с което се справи, изпращайки дебютния сет в закономерен тайбрек. В дългия гейм Рубльов се отдръпна назад от основната линия, след като видимо разчете подаването на съперника, и се довери изцяло на любимия си форхенд в атакуващ план, за да си изгради солиден аванс, който поддържаше и записа откриващия сет срещу името си.

Във втората част играта на московчанина рухна напълно и предвид трудностите му с това да контролира нервите си в такива моменти, то световният номер 8 бъркаше неистово при всяко свое по-агресивно отиграване. Това на практика "отвори вратите" пред бившия шампион от Шлема, който умело пласираше ударите дълбоко в съперниковата половина и си спечели преднина от два пробива, която не изпусна нито за секунда, за да възстанови равенството в отделните сетове.

Решителната част представляваше супертайбрек, каквито три изигра световният номер 149 по-рано днес при успеха си над Матео Беретини, като рутината видимо даде своето отражение и той се поздрави с аванс от минибрейк преди първата смяна на полетата. Вавринка в тези минути се радваше на стопроцентова успеваемост при разиграните точки на първото му подаване, при което нагледно обезвери руснака и необезпокояван на собствен сервис сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов обрат и нова победа на Diriyah Cup: Вавринка сломи Рубльов и е 1/2-финалист Мартин Петков
Теми:  
diriyah cup | андрей рубльов | демонстративни турнири | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook