Нов подвиг: Табийо затвърди триумфа си над Джокович с успех над сребърния олимпийски медалист

от в 15:22 на 14.05.2024
Елеонора Александрова

Алехандро Табийо продължава да впечатлява света на тениса с невероятния прогрес, който демонстрира през последните няколко месеца. Миналата година, по това време, чилиецът се подвизаваше предимно по Чалънджър турнири, докато тази седмица, в Рим, той се радва на най-добрия си тенис някога и още следващата седмица заслужено ще направи своя дебют в топ 30. След като преди два дни сломи самия Новак Джокович, губийки едва пет гейма в хода на двубоя, то днес Табийо се справи с още един топ 20 представител в лицето на Карен Хачанов и с резултат 7:6(5) 6:4 се класира за дебютния си Мастърс 1/4-финал, в който дори категорично ще бъде фаворит, тъй като ще премери сили с един измежду квалификанта Тиаго Монтейро и китаец Жижен Жанг.

Първият сет бе изключително интензивен и за двамата тенисисти, които демонстрираха много агресивна игра от основната линия, като трудно може да се определи кой бе водещата фигура в този момент. Първият реализиран шанс пробив дойде в петия гейм, след като Хачанов преди това беше отразчил 4 брейкбола и на свой ред се справи още с първия си шанс. Веднага след това обаче чилиецът отвърна с рибрейк на нула, а в следващите няколко минути интрига в геймовете липсваше, като разиграванията ставаха все по-кратки и логично се стигна до тайбрек. Там Табийо изоставаше с мини пробив при 4:5, ала спечели следващите 3 разигравания и поведе в отделните сетове.

Южноамериканецът изглеждаше още по-уверен на корта в следващата част и това си пролича в третия гейм, когато реализира брейк срещу олимпийския сребърен медалист от Токио и изглеждаше на косъм от победата, но руснакът се възползва от известния последвал спад в неговите действия и съумя да изравни резултата в геймовете.

Макар и в следващите няколко минути Табийо да бе възвърнал нивото си на игра, то Хачанов действаше достатъчно стабилно, за да не отстъпи на опонента си. Така отново се стигна до тайбрек, който бе истински трилър за двамата тенисисти.

Дългият гейм започна равностойно, ала след 4:4 чилиецът показа защо е по-добрият играч в този ден, поемайки контрола над събитията на корта. Това му позволи да сервира за мача при 6:4, ала точно тогава бившият номер 8 показа воля и без да изглежда готов да отстъпи на опонента си, спаси цели пет мачбола след това. Въпреки това, при 11:10 Табило показа достатъчно здрави нерви, за да запише още една елитна победа и така да се класира за първия си Мастърс четвъртфинал някога!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов подвиг: Табийо затвърди триумфа си над Джокович с успех над сребърния олимпийски медалист Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро табило | карен хачанов | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook