Нов провал за Гофен след пропилян аванс от сет и пробив; Бублик с комфортен старт в Доха

от в 20:10 на 15.02.2022
Владислав Риждов

През последните месеци Давид Гофен е далеч от своята върхова форма и разочароващите поражения за него продължават да се множат, след като днес допусна обрат на старта в Доха и инкасира трета поредна загуба. Това стана факт след отлична игра във втория и третия сет от страна на световния №71 Емил Руусувуори, който се наложи след 4:6 6:4 6:1 и си гарантира място в следващия кръг, където ще срещне шестия поставен в схемата Карен Хачанов.

Изключително оспорвана се превърна откриващата част, с продължителни геймове, в които и двамата играчи имаха своите шансове да се откъснат в резултата. Пръв това направи финландецът, който поведе с 3:2, но Гофен мигновено възстанови равенството. Бившият номер 7 постепенно взе инициативата на своя страна и се оказа по-солиден във важните моменти до края, за да открие сметката си в общия резултат.

Белгийският представител започна уверено и във втория сет, където реализира пробив в петия гейм, който впоследствие затвърди, за да се откъсне с 4:2. Въпреки изоставането си Руусувуори запази концентрацията си и изчисти играта си от грешки, което, в комбинация с агресивните му ретури, доведе до връщане на брейка и изравняване на резултата. Това сякаш даде необходимия импулс на финландеца и в следващите минути той напълно пое инициативата в разиграванията, като така осъществи нов пробив и вкара срещата в трети сет.

Серията на Руусувуори продължи и в решителната част, в началото на която се възползва от неточностите на Гофен, за да спечели още дебютното противниково подаване, оттегляйки се на почивката с аванс от 3:0. Веднъж поел контрол върху събитията, финландецът не позволи да се стигне до обрат и съвсем скоро дублира преднината си от пробив, с което лиши от интрига оставащите минути на сблъсъка.

Александър Бублик се завърна обратно на победния път на турнира в Доха, след като надигра квалификанта Йозеф Ковалик с комфортното 6:2 6:4 и си осигури среща с Артур Риндеркнех.

Двамата започнаха срещата, спечелвайки откриващите си сервис геймове. Разковничето бе в третия гейм, в който световният номер 31 пропусна цели шест възможности за брейк, преди от седмия си опит да открадне противниковия сервис. От този момент насетне събитията се развиваха изключително бързо в полза на шампиона от Монпелие и Бублик скоро сложи точка на частта.

Казахстанецът стартира отлично и втория сет, като още в първите минути имаше аванс от пробив, който му вдъхна допълнителна увереност. С течение на времето обаче 183-ят в света Ковалик изравни резултата, но за квалификанта от Словакия това се оказаха единствените положителни мигове до края на срещата. В остатъка от нея Саша си върна контрола и с убедителна игра на собствен сервис финализира победата си.


 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов провал за Гофен след пропилян аванс от сет и пробив; Бублик с комфортен старт в Доха Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp doha | александър бублик | атп | доха | Йозеф Ковалик | Обзори | тенис турнир в доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook