Нов провал за Медведев: Отпадна на старта в Хертогенбош от 34-годишен френски ветеран

от в 15:28 на 15.06.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев изживя ново сериозно разочарование на тенис корта, отпадайки в откриващия си двубой от ATP 250 надпреварата в Хертогенош. Припомняме ви, че световният номер три наскоро завоюва титлата от Мастърса в Рим и беше сочен за един от големите фаворити за трофея на Ролан Гарос, но беше спрян още на старта от квалификанта Тиаго Сейбот Вилд. Днес пък Медведев записа своето второ поредно поражение, губейки от ветерана Адриан Манарино в своя дебютен мач през тревния сезон.

Миналогодишният финалист през цялото време показваше негативен език на тялото и неколкократно влизаше в спорове с главния съдия, като дори остана близо до това да загуби служебно гейм, защото не спираше да хвърля ракетата си върху настилката, а бившият шампион се възползва от нервните сривове на своя опонент и се наложи с крайното 4:6 6:4 6:2, за да продължи към фазата на четвъртфиналите, където го очаква един измежду Джордън Томпсън и Милош Раонич, който играе своя първи турнир през последните две години.

Началото беше напълно равностойно, но топ поставеният правеше разлика със страхотната си успеваемост на собствен сервис, губейки едва една точка на първо подаване в хода на откриващия сет. Именно това помогна на руснака да действа по-освободено на ретур и да стигне до заслужен пробив за аванс от 3:2. Световният номер 52 отреагира светкавично и изравни резултата, само че фаворитът удължи поредицата на три поредни брейка и оттам насетне спечели всички останали разигравания на своя начален удар, за да поведе в отделните части.

Вторият сет започна с бърза размяна на пробиви, като правеше впечатление, че Манарино е много по-търпелив в дългите разигравания и повечето непредизвикани грешки идваха от ракетата на Медведев. Вторите подавания на по-високоранкирания тенисист бяха изключително меки и 34-годишният състезател се впускаше в директни атаки към мрежата, които се увенчаваха често с успех и в крайна сметка непоставеният играч осъществи решаваш брейк в десетия гейм, с който стана ясно, че двубоят ще се реши в трета част.

Там французинът продължаваше да пласира ретурите си със страхотна дълбочина, докато бившият номер едно не спираше да се оплаква от неравностите по корта и оспорваше непрестанно решенията на главния съдия, което доведе до сериозна загуба на концентрация от негова страна и той предаде подаването си, правейки непростим пропуска от драйв воле. Впоследствие ветеранът стоеше много по-добре от двамата на корта и дори съумя да удвои своя аванс, като напълно заслужено победата отиде именно в актива на левичаря.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов провал за Медведев: Отпадна на старта в Хертогенбош от 34-годишен френски ветеран Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | даниил медведев | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook