Нов разочароващ 1/4-финал: Финалистката от РГ "върза геврек" на Кърстя и е в топ 4 на US Open

от в 04:09 на 06.09.2023
Мартин Петков

Каролина Мухова е втората полуфиналистка на тазгодишния US Open, след като спря устрема на 30-ата поставена и една от големите сензации в турнира Сорана Кърстя. Високите очаквания към сблъсъка за шоу и зрелищен тенис, предвид атакуващия стил на двете състезателки, пък далеч не се сбъднаха, след като финалистката от Ролан Гарос ни дари с навярно най-доброто си представяне в цялата си кариера, при което реализира впечатляващите 32 уинъра в рамките на едва 15 гейма, за да се поздрави с победата - 6:0 6:3.

Така чехкинята и световна номер 10 подпечата класирането си за финалната четворка в Ню Йорк, където ще има възможност да търси своя реванш от местната любимка Коко Гоф, която през миналия месец я сломи в спор за титлата на WTA 1000 надпреварата в Синсинати.

Мухова побърза още в началните минути на двубоя да придобие инициативата в разиграванията, като пласираше с огромна дълбочина ударите си и не позволяваше на румънката да атакува, при което навлизаше навътре в корта, за да нанесе печелившо отиграване. В изпълнението на тактическия си замисъл пък 10-ата поставена бе просто безупречна и без време за губене, се откъсна напред в резултата с два пробива аванс, като впоследствие засвидетелства здрави нерви и в маратонски гейм спаси девет точки за рибрейк, преди изцяло да сломи духа на Кърстя, отмъквайки отново нейния сервис, и ѝ "върза геврек" за край на откриващия сет.

С настъпването на втората част статуквото на корта остана непроменено и чехкинята все така налагаше темпото в размените от основната линия, ала агресивният ѝ стил бе предразполагащ към неточности, които застигнаха финалистката от Ролан Гарос и тя предаде началния си удар в актива на световната номер 30. Сдобила се предимство от 2:0 в резултата, Кърстя прибегна към нова стратегия в собствените си подавания и залагаше на множество излизания в близост до мрежата, където обаче почти неизменно биваше матирана от защитни удари на Мухова, която скоропостижно се завърна към най-добрия си тенис. Наложила отново доминацията си в разиграванията, то чехкинята се оказа безмилостна спрямо 30-ата поставена, като ѝ отпусна едва още един гейм до края на срещата, преди да официализира триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов разочароващ 1/4-финал: Финалистката от РГ "върза геврек" на Кърстя и е в топ 4 на US Open Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | каролина мухова | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook