Нов семеен скандал: Циципас замери баща си с топка по време на мача с Рубльов (видео)

от в 19:22 на 19.11.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас за пореден сезон в АТР Тура доказа безспорната си класа, като макар и да завоюва единствено титлите от Мастърса в Монте Карло и на тревата в Майорка, то гъркът в крайна сметка завърши годината като състезателят с най-много победи - 61. Именно тези успехи резервираха месеци по-рано място на световния номер на Nitto ATP Finals, където той триумфира с трофея през 2019-а, но завършекът на настоящата тенис кампания се оказа горчив за един от фаворитите за отличието, който попадна в Червената група в компанията на Новак Джокович, Даниил Медведев и Андрей Рубльов, като късно снощи в решителен сблъсък за продължаване към полуфиналите допусна обрат и загуби от по-нискоранкирания руснак.

Бившият финалист от Ролан Гарос стартира по великолепен начин срещата и спечели първия сет със завидна разлика в равнището на двамата представители на топ 10, след като не направи нито една непредизвикана грешка за сметка на многобройните му печеливши отигравания. Впоследствие обаче Рубльов промени тактическия си план и започна да навлиза навътре в корта, което наруши ритъма на гърка и той все по-често беше от губещата страна в размените от основната линия, като не след дълго изостана с пробив пасив в решителния трети сет и тогава нервите му видимо не издържаха.

В тези минути бащата и треньор на балканеца - Апостолос Циципас, обсъждаше заедно с майката на тенисиста грешките, които допуска сина им в хода на втората половина от мача. По реакцията на Стефанос ясно си пролича, че той е видимо недоволен от разговора на своите родители, като преди изпълнение на начален удар се обърна към щаба си и изпрати топка посока него, с което си навлече и освиркванията на публиката. Случилото се повлия още повече на психиката на световния номер 3, който не успя да се завърне от трудната ситуация, в която беше попаднал, и се сбогува с по-нататъшно участие на надпреварата в Торино.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов семеен скандал: Циципас замери баща си с топка по време на мача с Рубльов (видео) Мартин Петков
Теми:  
nitto atp finals | апостолос циципас | любопитно | скандали | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook