Нов сериозен провал: Тийм загуби от играч без нито един изигран мач на ниво ATP

от в 00:21 на 16.04.2024
Калоян Соколов

Падението на Доминик Тийм продължава с пълна сила. Наскоро бившият номе три загуби на Чаланджъра в Задар от световния номер 207 Лукас Ноймайер, печелейки само три гейма и разкри, че отново има проблеми в областта на китката, която оперира през 2021-ва. Точно оттогава започнаха всички неволи за австриеца, който се завърна около 10 месеца по-късно на корта, но просто не беше дори близо до някогашното си ниво и той наскоро сподели, че вече не прави сравнения със своята тенис версия отпреди четири години и е готов да се откаже от тениса още след края на настоящия сезон, ако не направи значителен прогрес прези идните месеци.

За съжаление, слабите игри за Тийм продължават и през настоящата седмица, която му донесе трета поредна загуба, а тя дойде от тоталния дебютант на ниво ATP - Алехандро Моро Каняс. Световният номер 230 за пръв преодоля квалификации на това ниво, за да се класира за основната схема в Мюнхен и можем да кажем, че имаше късмета да се изправи срещу шампиона от US Open 2020, имайки предвид колко колеблива е в момента формата му. 

Испанецът се възползва по най-добрия възможен начин от възможността и се наложи над именития си съперник с рутинното 6:4 6:4, за да се поздрави с първата си победа в ATP Тура, която ще му даде възможност да премери сили с третия поставен Тейлър Фриц, а Тийм ще се отдалечи все повече от завръщане в топ 100 и на този етап изобщо не изглежда вероятно да го видим обратно там, а какво остава за нещо повече.

Самият мач всъщност започна много положително за 17-кратния ATP шампион, чиито агресивни удари пронизваха полето на квалификанта и това му позволи да поведе с 2:0 гейма. Последва сериозен спад в действията на австриеца, докато 23-годишният тенисист стоеше достатъчно солидно в разиграванията от дъното на корта, като обърна нещата до 4:2 в своя полза.

Тогава Тийм си спечели аплодисментите на публиката със серия от перфектно изпълнение къси топки и достигна до паритет в геймовете, но продължаваше да е прекалено непостоянен и инкасира трети пробив, което позволи на Моро Каняс да се поздрави с успеха в сета.

Втората част стартира напълно идентично, след като фаворитът проби още на старта и този път задържа аванса си чак до 4:2, само че отново го видяхме да губи четири последователни гейма и така световният номер 230 можеше да се поздрави с най-голямата победа в кариерата си досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов сериозен провал: Тийм загуби от играч без нито един изигран мач на ниво ATP Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро моро каняс | доминик тийм | мюнхен | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook