Нов сезон, но същите проблеми: Тийм беше надигран на старта на квалификациите в Аделаида

от в 10:43 на 31.12.2022
Мартин Петков

Няма да е пресилено, ако кажем, че в момента погледите на всички почитатели на тениса са насочени към чисто новата смесена отборна надпревара United Cup, която събра немалка част от най-добрите играчи при мъжете и жените в света. Същевременно в Австралия обаче се провеждат по календар и традиционните подготвителни турнири от сериите АТР 250, като в дестинация на първия такъв се превърна Аделаида, където през днешния ден стартираха квалификациите в състезанието и дори те не бяха лишени от звездно присъствие.

В борбата по пътя към място в основната схема на надпреварата сериозно се открояваше името на шампиона от 2020-та на US Open - Доминик Тийм, който макар и през вчерашния ден да получи "уайлд кард" за започващия след малко над две седмици Аустрелиън Оупън, трябваше да стартира участието си в Аделаида от пресявките. В съперник на австриеца се превърна до неотдавна смятаният за един от големите таланти на новото време в тениса Сун-ву Куон, срещу когото двукратният финалист от Ролан Гарос по никакъв начин не съумя да разгърне своя потенциал и след поредното си разочароващо представяне, трябваше да преглътне тежко поражение - 4:6 1:6, докато за световния номер 83 предстои мач с Таро Даниел за място в същинската част на надпреварата.

Началото на двубоя се оказа изключително обещаващо за някогашната трета ракета на света, който умело миксираше в подбора си на удари и проби, отваряйки разлика пред противника от 3:1. Последвалото подаване на Тийм се превърна в същински маратон, след като той спаси три брейкбола и оцеля в гейма си, продължил над 10 минути, ала умората, която се натрупа за него в тези мигове, си каза думата и южнокореецът използва умело силните страни в играта си, за да спечели четири поредни подавания, а с тях и откриващия сет. Стартът на втората част се оказа обещаващ за австриеца, който проби сервиса на опонента си, но само за да видим впоследствие поредица от шест поредни гейма на сметката на Куон, който се поздрави с победата в срещата за едва 75 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов сезон, но същите проблеми: Тийм беше надигран на старта на квалификациите в Аделаида Мартин Петков
Теми:  
atp | Аделаида | доминик тийм | сун-ву куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook