Нов солиден успех за Шиникова и място на 1/8-финалите на Чаланджъра в Анже!

от в 13:02 на 07.12.2021
Владислав Риждов

Изабелла Шиникова продължава с безгрешното си представяне на Чаланджър турнира в Анже, Франция. Белла записа трета поредна победа и се класира за осминафиналната фаза, след като надделя в последователни части над грузинката Мариам Болквадзе - 7:6(3) 6:3.

Срещата започна по-добре за намиращата се под номер 177 в ранглистата Болквадзе. Грузинката се сдоби с ранен брейк на сметката си, но преднината й бързо бе заличена от Шиникова. Българката взе инициативата в оставащите геймове и дори имаше възможността да сервира за успех в сета, но не се възползва и така се стигна до тайбрек. В него също по-високо ранкираната състезателка имаше аванс в началото, но с по-добра игра Шиникова обърна изцяло развоя и съумя да спечели откриващата част.

През втората част втората ни ракета запази високото равнище на представяне и наложи контрола върху случващото се на корта още от дебютните минути на сета. Българката реализира пробив за 2:0, а до края нямаше проблеми да задържи водачеството си, за да се поздрави в крайна сметка с трета поредна победа в турнира. Следващата съперничка за родната ни националка ще бъде една измежду Клара Бюрел и Елза Жакмо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов солиден успех за Шиникова и място на 1/8-финалите на Чаланджъра в Анже! Владислав Риждов
Теми:  
анже | бг тенис | изабелла шиникова | Обзори | чаланджър жени | чаланджър франция

Коментари





Следвайте ни в Facebook