Нов световен рекорд по асове: Милош Раонич "остави дупки в корта" на турнира в Куинс

от в 06:44 на 18.06.2024
Калоян Соколов

Милош Раонич може да е изиграл по-малко от 20 срещи в ATP Тура през последните 3 години, но определено не е забравил как се сервира. Бившият финалист от Уимбълдън демонстрира, че все още е същински кошмар за всеки един съперник, когато става въпрос за мач на тревни кортове и вчера надигра бившия финалист Камерън Нори на старта в Куинс, след като отрази 2 мачбола в тайбрека на решителния сет.

Впечатляващо беше, че канадецът наниза сензационните 47 аса, като дори осъществи "златен гейм" при 5:4 за неговия съперник в първия сет, печелейки подаването си на нула с 4 директни точки от начален удар. По този начин Раонич постави абсолютен световен рекорд по брой директни точки от начален удар, когато говорим за двубой във формат 2 от 3 сета.

Досегашното най-добро постижение се държеше от 211-сантиметровия Иво Карлович, който отбелязва 45 аса при успеха си над Томаш Бердих в Хале, а Ник Кирьос и Марк Филипусис могат да се похвалят с по 44 точки спечелени чрез начален удар.

"Имайки предвид резултата от мача и обстоятелството, че трябваше да спасявам мачболи, то се нуждаех от всички тези асове, за да спечеля. Сервисът е моят най-важен удар и това винаго е било така. Този малък рекорд е нещо наистина специално за мен и е хубаво, че идва след победа, защото иначе чувството далеч нямаше да бъде толкова приятно" - коментира бившият номер 3, който досега беше правил най-много 38 аса в 3-сетов двубой.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов световен рекорд по асове: Милош Раонич "остави дупки в корта" на турнира в Куинс Калоян Соколов
Теми:  
atp | асове | куинс | любопитно | милош раонич | рекорд

Коментари





Следвайте ни в Facebook