Нов тенис "мастърклас": Григор повали французин и е полуфиналист в Марсилия

от в 21:09 на 09.02.2024
Мартин Вичев

Григор Димитров продължава победния си марш на френска земя и се класира за полуфиналната фаза на АТР 250 турнира в Марсилия. Най-добрият български тенисист надгради над вчерашния си успех срещу Себастиан Корда и безпроблемно преодоля съпротивата на домакинския представител Артур Риндеркнеш, нуждаейки се от само 86 минути, за да оформи крайното 6:3 7:6

По този начин родната ни първа ракета подпечата мястото си във финалната четворка на надпреварата, където утре ще се изправи срещу третия поставен Карен Хачанов в опит да продължи напред към сблъсъка за титлата във френския град.

Началото на мача бе съпътствано от стабилна игра на сервиращите тенисисти. Малко след това, нашето момче зададе високо темпо на игра и посредством своя форхенд успя да се сдобие с първи шансове за пробив, които успя да материализира и да поеме водачеството в първия сет. Впоследствие, Гришо затвърди брейка безпроблемно на нула и се сдоби с комфортна преднина от 4:1. Българинът продължаваше да подлага Риндеркнеш под напрежение, но французина удържа на натиска и не допусна да бъде пробит повече. В крайна сметка, след леки колебания, Димитров затвори първата част след 36 минути игра - 6:3.

Григор продължи стабилната си игра на сервис и в началото на втория сет, но французинът не му отстъпваше и не загуби нито точка в първите си два сервис гейма. След това обаче, на показ излезе изключителната класа, която притежава първата ни ракета и при 2:2, той се сдоби с две възможности за пробив. За жалост, двата шанса бяха пропуснати след непредизвикани грешки съответно от форхенд и бекхенд, а след това, французинът успя да измъкне подаването си с два безответни сервиса. Пропуснатите възможности не повлияха негативно на българина и той спечели безпроблемно следващия си сервис гейм. Гришо продължи опитите си всячески да затрудни местния представител, но той не се поддаваше. В следващите мигове на мача, двамата тенисисти печелеха подаванията си и трябваше да станем свидетели на тайбрек. Дългият 13-ти гейм започна с минипробив на сметката на българина след непредизникана грешка от ракетата на Риндеркнеш. Впоследствие, Гришо спечели следващите си две подавания и си осигури преднина от 3:0. До края на сета, българинът реализира още един минибрейк и на собствено подаване подпечата класирането си на полуфиналите на турнира в Марсилия.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов тенис "мастърклас": Григор повали французин и е полуфиналист в Марсилия Мартин Вичев
Теми:  
артур риндеркнех | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook