Нов тенис рецитал: Григор се разправи с първия поставен на пътя си и е 1/4-финалист в Куинс!

от в 20:17 на 22.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров е 1/4-финалист в Куинс. Шампионът от 2014-та година записа четвърта последователна победа без загубен сет от началото на състезанието, надигравайки осмия поставен Франсиско Серундоло с 6:3 7:5. По този начин хасковлията оформи мечтано зрелище с топ поставения Карлос Алкарас, когото не е побеждавал в досегашните им два сблъсъка, но утре предстои за пръв път да го срещне на трева.

Началото беше абсолютно равностойно, като сервис геймовете на нашия сънародник вървяха малко по-трудно, защото аржентинецът пласираше много дълбоки ретури и печелеше повечето продължителни размени, но бившият шампион отново можеше да разчита на първото си подаване в най-важните моменти и не позволяваше на опонента си да се откъсне в резултата. Постепенно Димитров започна да натиска вторите подавания на осмия поставен и закономерно достигна до два поредни брейкбола при 4:3 в своя полза, като веднага се възползва от шанса си, пласирайки брилянтен минаващ удар и впоследствие затвърди предимството си с четири неспасяеми сервиса, за да сложи точка на спора в откриващия сет.

Втората част започна трудно за Гришо, който трябваше да отразява точка за пробив в дебютното со подаване, само че той демонстрира хладнокръвие в точния момент и много скоро на свой ред застраши началния удар на южноамериканеца, а Серундоло капитулира с поредната си непредизвикана грешка и наглед нещата отиваха към рутинен успех на родния ни представител.

Българинът дори можеше да удвои аванса си, но световният номер 19 изгради поредица от отлични точки и запази интригата в мача. За съжаление, то бившият номер три неколкократно пропусна форхенди от изключително удобни позиции за завършване и на практика сам позволи на неговия съперник да изравни за 3:3. Това далеч не отчая нашия сънародник и той дръпна с 0:40 в единадесетия гейм, а точно тогава Серундоло сбърка волето си и няколко минути по-късно Григор Димитров можеше да се поздрави с четвъртата си поредна победа в Куинс.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов тенис рецитал: Григор се разправи с първия поставен на пътя си и е 1/4-финалист в Куинс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | куинс | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook