Нов тежък удар за Руне: Загуби сет на нула и взе общо два гейма срещу играч извън топ 100

от в 18:49 на 06.10.2023
Калоян Соколов

Тенис кошмарът на Холгер Руне продължава, след като младият датчанин записа седма загуба в последните си осем мача и продължава да има само една победа от средата на юли насам. По-притеснителното обаче не е поражението, а самото представяне на младока, който се задържа само 67 минути на корта срещу Брандън Накашима и отстъпи с разгромното 0:6 2:6.

Американецът пък се намираше в поредица от четири поражения до началото на турнира в китайската столица и макар доскоро да беше считан за един от най-обещаващите таланти на следващата генерация, то през настоящия сезон имаше баланс от 11 победи и 19 загуби, което доведе до неговото излизане от топ 100 на световната ранглиста.

Днес обаче шампионът от Next Gen ATP Finals разгърна пълния си потенциал на корта и заслужено продължи към третия кръг на Мастърса в Шанхай, където го очаква мач с местния представител Же Жанг.

Откриващият сет се превърна в същинска наказателна акция на американеца, който беше далеч по-стабилен от своя съперник и редовно го вкарваше в продължителни разигравания, а там фаворитът почти неизменно трепваше първи и инкасира заслужен "геврек" в частта, която продължи едва 26 минути.

Вторият сет беше малко по-оспорван, тъй като скандинавецът най-после се разписа в резултата и дори имаше шанс да се откъсне напред с пробив, но допусна лека грешка в близост до мрежата и инициативата отново се прехвърли от другата страна на мрежата, което доведе до бърза развръзка в полза на световния номер 122, за когото това се явяваше първи успех над топ 10 състезател някога.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов тежък удар за Руне: Загуби сет на нула и взе общо два гейма срещу играч извън топ 100 Калоян Соколов
Теми:  
atp | брендън накашима | Обзори | холгер руне | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook