Нов топ 10 поставен отпадна в ИУ: Томи Пол изхвърли партньора на Григор Димитров

от в 22:10 на 13.03.2023
Калоян Соколов

Томи Пол категорично е тенисистът с най-голям напредък от началото на 2023-та. Американецът дори не беше сред поставените играчи на Аустрелиън Оупън, но направи страхотен рейд до полуфиналите на турнира, а съвсем наскоро достигна и до финала в Акапулко. Всичко това определено даваше надежди на Пол, че ще донесе на местната публика сериозно поводи за радост с представянето си в Индиън Уелс.

Световният номер 19 пък досега напълно оправдава високите очаквания към себе си, след като днес се справи с друг играч в отлична моментна форма, а именно Хуберт Хуркач, който преди две седмици завоюва титлата в Марсилия - 4:6 6:2 6:4. Полякът диктуваше събитията на корта в самото начало на двубоя, но постепенно Пол пое нещата в свои ръце и осъществи страхотен обрат, за да си осигури място на 1/8-финалите за втора поредна година, като там му предстои сблъсък с друг от топ поставените - Феликс Оже-Алиасим.

Местният любимец реализира пробив още в третия гейм, но последва мигновена реакция от двойковия партньор на Григор Димитров, чийто сервис оттам насетне се превърна в познатото неотразимо оръжие, а това му даваше спокойствие да действие по-свободно в разиграванията и скоро равенството беше възстановено. Деветият поставен не изневеряваше на своя агресивен стил на игра и често търсеше пътя към мрежата, където действаше абсолютно безупречно и този негов подход се оказа успешен, защото му позволи да отмъкне още веднъж съперниковото подаване и така да запише откриващия сет на своята сметка.

Вторият сет се разви до голяма степен неочаквано, тъй като по-нискоранкираният състезател започна да отразява с лекота първото подаване на Хуркач, а безспорно американецът имаше предимство в размените от основната линия. Шампионът от Марсилия се опита да изостри ударите си, само че защитата на неговия опонент беше безупречна и заслужено Пол се откъсна напред с 4:0 гейма, след което нямаше проблеми да доведе нещата до решителен сет.

В него началният удар на 11-тия света се срина и той вкарваше едва 37 процента от първите си сервиси в корта. Това беше добре дошло за полуфиналиста от Мелбърн, който експлоатираше максимално недотам убедителния форхенд на своя съперник и така си осигури преднина от 4:2. Впоследствие полякът неколкократно имаше шансове да реализира рибрейк, ала бързаше в нанасянето на завършващ удар и Томи Пол можеше да се поздрави с поредната си престижна победа от началото на сезона, която ще му позволи да се изкачи временно до четвърта позиция в годишната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов топ 10 поставен отпадна в ИУ: Томи Пол изхвърли партньора на Григор Димитров Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Обзори | томи пол | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook