Нов тревожен сигнал: Новак Джокович се отказа от участие на Мастърса в Мадрид

от в 20:04 на 20.04.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович няма да играе на Мастърса в Мадрид. Информацията вече беше публикувана в официалния профил на Tennis TV. За момента няма ясна причина защо световният номер едно се е оттеглил от турнира, но ви припомняме, че той взе същото решение в 2 от последните 3 години, като спечели титлата и в двете издания на Ролан Гарос, когато не играеше в испанската столица.

Сега обаче сякаш не би било разумно да търсим някакъв тактически подход, защото сърбинът сам заяви как през тази година ще приоритизира клея, защото се е прицелил в златния медал от олимпийския турнир, който ще се проведе на кортовете на Ролан Гарос. Освен това Джокович има само три изиграни турнира през сезона, като вече се отказа от Мастърса в Маями и има спешна нужда от игрова практика.

Така Яник Синер за пръв път ще бъде поставен под номер едно на състезание от сериите "Мастърс", а Джокович ще пристигне в Рим без да е спечелил нито един трофей, както се случи и през 2022-ра, но разликата е, че тогава Джокера беше възпрепятстван да участва в надпреварите на територията на Австралия и САЩ, защото отказваше да се ваксинира срещу COVID-19.

Тогава балканецът се завърна триумфално и спечели титлата във "Вечния град", както и тази на Уимбълдън, но още миналата седмица в Монте Карло, се видя, че балканецът изпитва известен физически дискомфорт и се изморява изключително бързо в мачовете си, а бившият номер Анди Родик изрази мнение, че 24-кратният "мейджър" носител има някакъв по-сериозен проблем, който крие от широката общественост.

Турнирът в Рим ще стартира на 9 май, а дотогава предстои да разберем дали Джокович ще сподели нещо около своето моментно кондиционно състояние и то ли е изцяло причината за отказа му да играе в Мадрид, където е завоювал 3 трофея през своята кариера. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов тревожен сигнал: Новак Джокович се отказа от участие на Мастърса в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook