Нов триумф над състезателка от топ 100 и заслужен 1/4-финал за Томова в Будапеща!

от в 17:04 на 21.09.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова откри участието си на WTA 125 надпреварата на червени кортове в Будапеща с престижен успех над третата поставена Жасмин Паолини, която може да се похвали с наличието на WTA титла в своята визитка. Днес пък най-добрата българска тенисистка надигра още една представителна на топ 100, след като осъществи обрат над австрийката Юлия Грабхер, триумфирайки с крайното 3:6 6:1 7:5, за да се класира за четвтвъртфиналната фаза на турнира. Там я очаква среща с Ана Каролина Шмиедлова, като за момента Вики е загубила две от общо трите си срещи с представителката на Словакия.

Срещата започна трудно за Томова, чийто начален удар не функционираше на желаното ниво и това даваше възможност на световната номер 99 да отиграва ретурите си с максимална доза агресия. Всъщност станахме свидетели на същинска доминация от страна на посрещащите тенисистки, ала Грабхер все пак задържа на два пъти подаването си, докато Вики не съумя да го стори нито веднъж и заслужено по-високоранкираната състезателка поведе в отделните сетове.

Нашата сънародничка трябваше да отразява брейкбол още в самото начало на втората част, но се справи успешно с тази задача и за пръв път задържа сервиса си в хода на двубоя. Този момент вдъхна сериозна доза увереност на първата ни ракета, чиито удари ставаха все по-плътни, а австрийката изпадна в сериозна игрова криза и взе само един от следващите шест гейма, което предопредели наличието на решаващ сет.

Там родната ни представителка веднага се откъсна напред с 2:0, само че последва мигновен отговор на Грабхер, която обърна нещата до 3:2 в своя полза. Последваха серия от тежки подавания за Вики, но тя не допусна изоставане в резултата и поддържаше равенството до 5:5, когато нанесе решителните си удар и заслужено се поздрави с крайния успех в този толкова оспорван сблъсък.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов триумф над състезателка от топ 100 и заслужен 1/4-финал за Томова в Будапеща! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | юлия грабхер

Коментари





Следвайте ни в Facebook