Нов триумф за любимеца на публиката: Джари изхвърли бившия финалист Рууд в Маями!

от в 20:28 на 26.03.2024
Елеонора Александрова

Николас Джари продължава да се утвърждава, като един от най-нестандартните тенисисти в Тура. Преди 12 месеца той не бе дори в топ 100, докато към днешна дата той е в топ 25, благодарение на силните си резултати през този период. След като преди няколко седмици световният номер 23 "взе скалпа" на Карлос Алкарас, в Буенос Айрес, днес, в Маями, той сломи още един представител на топ 10, а именно на Каспър Рууд, с резултат 7:6(3), 6:3. Това ще е първи Мастърс четвъртфинал за него, като там го очаква Даниил Медведев.

Още в първия гейм чилиецът даде сериозна заявка с пробив, чрез който да диктува модата в сета. Следваха няколко бързи подавания, ала при 3:2 бившият номер 2 съумя да се върне в играта. Нивото на игра на скандинавеца се вдигна и още в следващия гейм пред него се отвори възможността да обърне играта в своя полза. Въпреки това, световният номер 23 удържа на атаката и последвалите подавания бяха бързи и логично се стигна до тайбрек. Първата половина на дългия сет бе доминирана от норвежеца, който поведе с 3:2, ала Джари демонстрира истинско упорство и печелейки 5 поредни точки, поведе в резултата в шестия гейм.

Вдъхновен от събитията в първия сет, южноамериканецът наложи силно темпо на игра и във втория сет, като още при 2:1 имаше брейкпойнт пред себе си, който обаче не реализира. Все пак тенисистът от Сантяго успя да спечели подаване от началния удар на опонента си, който се оказа ключовият момент за мача. Следващите минути бяха експресни и за двамата, като в крайна сметка с резултат 6:3 във втория сет, Джари успя да ознаменува една от най-големите си побед

и!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов триумф за любимеца на публиката: Джари изхвърли бившия финалист Рууд в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
каспър рууд | маями | Николас Джари

Коментари





Следвайте ни в Facebook