Нов удар по завръщането на Шаповалов: 18-годишен чех го елиминира още на старта в Мелбърн

от в 07:43 на 15.01.2024
Елеонора Александрова

Един от най-обещаващите таланти в последните години Денис Шаповалов продължава със серията си от загуби при завръщането си след няколкомесечна контузия. Днес той понесе поражение от световния номер 144 Якуб Меншик с резултат 6:4, 7:5, 7:5.

Първият сет не се разви по най-благоприятния начин за бившия номер 10. Още във втория гейм канадецът имаше възможност за пробив, но не успя да я направи реалност. Грешките преобладаваха и от двете страни, но Меншик показа по-здрави нерви и успя да спечели гейм от подаване на Шаповалов в най-ключовия момент и спечели с резултат 6:4.

Във втория сет северноамериканецът продължаваше да не играе на най-оптималното си ниво. За сметка на това, чешкият квалификант вдигна нивото си на игра и отново успя да реализира пробив в края на сета и спечели втория сет със 7:5.

В третия 18-годишният талант игра хладнокръвно. Финалистът от Париж през 2019 г. имаше три възможности за пробив, но Меншик не позволи на по-опитния си опонент да ги реализира. Сервис играта на квалификанта продължаваше да бъде на високо ниво. В крайна сметка тийнейджърът спечели сета със 7:5 и следователно да ознаменува победата си.

Във втори кръг Меншик ще срещне победителя между световния номер 9 Хуберт Хуркач и квалификанта Омар Джасика.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов удар по завръщането на Шаповалов: 18-годишен чех го елиминира още на старта в Мелбърн Елеонора Александрова
Теми:  
Аустрелиън Оупън | денис шаповалов | якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook