Нов удар за Беретини: Сериозна контузия сложи край на участието му в Монте Карло

от в 16:01 на 13.04.2023
Мартин Петков

Началото на 2023-та се оказа повече от трудно за Матео Беретини, който трябваше да се бори с контузия и крайно неубедителни резултати в големите турнири, сред които отпадания още на старта на Аустрелиън Оупън, Индиън Уелс и Маями. Италианецът през вчерашния ден навръх 27-ия си рожден ден трябваше да изиграе мача си от втория кръг на Мастърса в Монте Карло, като се изправи срещу Франсиско Серундоло.

Световният номер 22 започна по впечатляващ начин двубоя, повеждайки с 5:0 в откриващия сет, който обаче впоследствие загуби по крайно болезнен начин с 5:7, ала това не успя да го пречупи и той осъществи пълен обрат, за да се поздрави с победата след близо 3-часова битка и крайното 5:7 7:6(1) 6:4. С успеха си бившият финалист от Уимбълдън си гарантира сблъсък с шестия поставен в схемата Холгер Руне във фазата на осминафиналите, като щеше да търси реванш от тийнейджъра за поражението си от него в Акапулко по-рано тази година, когато не взе нито гейм и се отказа поради контузия на старта на втората част.

По време на вчерашния двубой на Беретини от втория кръг в Княжеството нагледно стана ясно, че проблемите от физическо естество все още не са напуснали римлянина напълно, след като в минутите преди старта на третия сет той повика лекар на корта, от когото взе противовъзпалителни хапчета. По всичко обаче личи, че състоянието на бившия представител на топ 10 е доста по-сериозно от това, което изглеждаше, след като днес стана ясно, че Матео няма да излезе на корта срещу Руне, взимайки решението да преустанови участието си в надпреварата. Причината зад отказването на италианеца пък е втора степен вътрешно разкъсване на наклонения мускул, за което той сам сподели:

"Тъжен съм да оповестя, че няма да мога да взема участие в днешния си мач в Монте Карло. Почувствах известна болка в косите мускули по време на вчерашния ми двубой, която обаче се влоши значително през нощта. Консултирах се с медицинския си екип, като решихме да се подложа на ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) скенер тази сутрин. Резултатите показаха, че имам втора степен разкъсване на вътрешния наклонен мускул." - каза световният номер 22, който с отказването си изпраща Холгер Руне на дебютен Мастърс 1000 четвъртфинал на клей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов удар за Беретини: Сериозна контузия сложи край на участието му в Монте Карло Мартин Петков
Теми:  
atp | матео беретини | монте карло | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook