Нов удар за големите имена на US Open: Двама Мастърс шампиони напуснаха турнира без взет сет

от в 06:57 на 30.08.2023
Калоян Соколов

Карен Хачанов отсъстваше близо 3 месеца от кортовете, след като получи травма в областта на гърба по време на 1/4-финалния си двубой от Ролан Гарос с Новак Джокович. Сребърният олимпийски медалист от Токио все пак направи опит да се завърне за началото на US Open, но очевидно беше много далеч от най-доброто си състояние и допусна тежко поражение от местния представител Майкъл Мо. Американецът категорично прави най-силната си година в Големия Шлем, след като в Австралия спря Александър Зверев, на Уимбълдън се справи с Феликс Оже-Алиасим, а днес обезличи миналогодишния 1/2-финалист с крайното 6:2 6:4 6:2, за да си осигури сблъсък със своя сънародник Джон Иснър, който играе последния турнир в кариерата си.

Непоставеният играч проби още в първия гейм и правеше всичко възможно да удължава разиграванията, тъй като Хачанов видимо страдаше от липса на игрова практика и допускаше огромен брой непредизвикани грешки. Световният номер 11 категорично не сервираше на максимални обороти, като до голяма степен беше лишен от най-сериозното си оръжие и скоро инкасира нов брейк, който сложи точка на интригата в откриващата част.

Хачанов изглежда далеч по-добре в началните минути на втория сет и дори достигна до дебютни точки за пробив, но не се възползва от тях и скоро сам се оказа догонващ с брейк. Фаворитът обаче удряше топката все по-уверено, а неговият гръмотевичен форхенд вече приличаше на познатото оръжие и геймовете скоропостижно бяха изравнени. За съжаление на бившия шампион от мастърса в Париж, то той продължаваше да е прекалено непостоянен в изявите си и впоследствие загуби подаването си на нула, а оттам насетне по-нискоранкираният състезател изцяло контролираше ситуацията на корта и заслужено поведе с 2:0 в отделните части.

Стартът на третия сет също не беше обнадеждаващ за руснака, който отново предаде началния си удар и вече всичко изглеждаше предрешено, което доведе до дублиране на аванса от страна на Мо и развръзката дойде скоропостижно в полза на местния любимец.

Борна Чорич пък е другият шампион от сериите "Мастърс", който напусна US Open още на старта. Миналогодишният носител на трофея в Снсинати имаше трудната задача да премери сили със Себастиан Баез, който завоюва последователно титлите в Кицбюел и Уинстън-Сейлъм. Южноамериканецът надделя драматично именно над същия опонент през миналата седмица, но този път беше далеч по-убедителен и нагледно показа защо се намира в серия от 11 последователни победи, гарантирайки си сблъсък с Фелипе Алвес Мелигени в следващия етап на състезанието - 7:5 7:5 6:1.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов удар за големите имена на US Open: Двама Мастърс шампиони напуснаха турнира без взет сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | борна чорич | карен хачанов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook