Нов зрелищен обрат: Циципас се измъкна срещу Лайович и е на крачка от първа ATP 500 титла!

от в 19:33 на 20.04.2024
Елеонора Александрова

Стефанос Циципас продължава със своята впечатляваща победна серия на клей. Гъркът остава единственият тенисист при мъжете, който е непобеден на червената настилка. В днешния полуфинален двубой той имаше за задача да надвие един от най-тежките съперници за представителите на топ 10, в лицето на Душан Лайович. Отново в трисетова сблъсък Циципас надви сърбина с 5:7 6:4 6:2 и така ще станем свидетели на повторение на финала на Монте Карло, тъй като днес по-рано Каспър Рууд победи Томас Мартин Ечевери със 7:6(6) 6:4.

Срещата започна равностойно, като Циципас налагаше своята агресивна игра над опонента си, но Лайович не отстъпваше по нищо на опонента си, който с нестандартния си стил на игра създаваше големи проблеми на фаворита. Във втората половина на сета, световният номер 59 започна да играе все по-уверено, а това беше възнаградено с брейк в дванадесетия гейм на сета и по този начин ветеранът поведе със 7:5.

Представителят на западната ни съседка поддържаше високото си ниво на игра и в началото на втората част, като продължаваше да притиска бившия номер 3. Двамата продължаваха да ни предлагат равностойна игра, ала преломният момент не само за сета, но и за самия мач бе седмият гейм - тогава Циципас съумя да поведе с пробив и неговата увереност се повиши в следващите минути, което му позволи да запази преднината си и така да спечели втория сет с 6:4.

Циципас повиши да налага високо темпо в решителната част и вече изцяло демонстрираше своето надмощие над по-ниско ранкирания тенисист, който изглеждаше бледа сянка на себе си, спрямо началото на срещата. Световният номер 7 осъществи два бързи пробива в средата на сета и за едва половин час игра затвори и последната част в своя полза с 6:2 и така той се класира за своя 11-ти финал на ATP-500 турнир, като ще се бори за своята първа титла от тази категория!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов зрелищен обрат: Циципас се измъкна срещу Лайович и е на крачка от първа ATP 500 титла! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | барселона | душан лайович | каспър рууд | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook