Нов звезден двойков провал: Циципас и Рууд бяха разгромени, а Европа е опряна до стената

от в 00:00 на 22.09.2024
Елеонора Александрова

Бен Шелтън и Алехандро Табийо записаха най-убедителната победа в тазгодишното издание на Laver Cup. Двамата тенисисти, които са извън топ 15 към момента поединично, разгромиха представителите на топ 10, Стефанос Циципас и Каспър Рууд с 6:1 6:2 за едва 1 час и 11 минути игрово време.

По този начин отбор "Свят" увеличи аванса си спрямо отбор "Европа" с още две точки и вече води с 8:4, което означава, че утре Григор Димитров и комапния ще трябва да спечелят 3 от 4-те евентуални срещи, за да може да се поздравят с трофея, докато две победи ще са достатъчни за Световния отбор, чийто герой в карето отново беше Шелтън, който вчера заедно с Фриц триумфира над Алкарас и Зверев.

Срещата започна кошмарно за европейците, при които липсваше всякакъв синхрон, а множеството непредизвикани грешки улесниха допълнително задачата на Шелтън и Табийо. Така представителите на Световния отбор поведоха скоропостижно с 5:0, а чак тогава гръцко-норвежкото дуо съумя да запише първи гейм на сметката си, но това бе единственият положителен момент за тях, тъй като след това "Световната двойки" затвърди преднината си, за да спечели първия сет.

Рууд и Циципас продължаваха да бъдат бледа сянка на себе си и в началото на втората част. Шелтън и Табило пък поддържаха високо равнище и реализираха ранен пробив. В шестия гейм обаче настъпи лек спад в играта на червените, което даде шанс на европейците за осъществяване рибрейк, но техните съперници показаха страхотни рефлекси в близост до мрежата, за да се измъкнат от трудното положение и да поведат с 4:2, след което не загубиха нито гейм повече до края на мача и така записаха втора поредна победа за отбор "Свят"!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов звезден двойков провал: Циципас и Рууд бяха разгромени, а Европа е опряна до стената Елеонора Александрова
Теми:  
atp | laver cup | алехенндро табийо | бен шелтън | каспър рууд | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook