Нова българска победа на Чаланджъра в Добрич: Донски със зрелищен обрат над Беретини!

от в 18:33 на 20.08.2024
Калоян Соколов

Александър Донски е вторият българин, който се класира за 1/8-финалите на Чаланджъра в Добрич, провеждащ се на червените кортове на тенис клуб "Изида". По-рано днес Пьотр Нестеров постигна страхотна двусетова победа над шестия поставен Чезар Крету.

Донски пък имаше тежката задача да се изправи срещу малкия брат на Матео Беретини - Якопо. Световният номер 364 се намира в страхотна форма през сезона, след като достигна до финала на Чаланджъра във Франкавила, а през миналата седмица завоюва титлата на фючърса от категория M 25 в италианския град Болцано.

Днес обаче Беретини не можа да се справи със съпротивата на българина, който се беше съсредоточил главно върху представянето си на двойки от началото на сезона, но показа, че може да бъде също толкова успешен и в изявите си поединично, постигайки трета поредна победа.

Квалификантът не влезе по най-добрия начин в мача, но постепенно намери своята топ форма и отстрани италианеца, който се намира с над 500 места над него в световната ранглиста - 4:6 6:1 6:4 за 2 часа и 30 минути игрово време, а световният номер 881 в утрешния ден ще се опита да се класира за своя дебютен 1/4-финал на ниво Чаланджър, изправяйки се срещу аржентинеца Хуан Баутиста Торес (световен номер 329).

Както вече ви известихме, Антъни Генов пропусна мачбол през вчерашния ден срещу тунизиеца Моез Ечарги, а Яник Милев тази сутрин отстъпи на испанеца Николас Санчес Искиердо. Димитър Кузманов пък беше принуден да се откаже на втори преден турнир.

Петият поставен спечели Чаланджъра в Астана, след като дълго време се бореше с физически проблеми, но изглежда те са се завърнали с пълна сила и Мико се отказа, след като загуби първия сет от срещата си с лативеца Роберт Щромбахс (световен номер 426) - 6:3 1:0 в полза на Щромбахс и отказване на Кузманов.

Николай Неделчев също се размина с класирането за втория кръг на основната схема, но направи страхотен мач. 21-годишният ни талант за пръв път преодоля пресявките на Чаланджър ниво и затрудни максимално аржентинеца Валерио Абоян, който се намира с над 500 места пред негова в световната калсация, но в крайна сметка отстъпи след тайбрек във финалния сет - 4:6 6:1 6:4 в полза на Абоян.

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова българска победа на Чаланджъра в Добрич: Донски със зрелищен обрат над Беретини! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | димитър кузманов | николай неделчев | Обзори | пьотр нестеров | Чаланджър | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook