Нова дозa изненади в Монреал: Пряк конкурент на Григор за Торино и член на топ 15 отпаднаха

от в 10:07 на 09.08.2024
Елеонора Александрова

Загубите на Даниил Медведев и Стефанос Циципас далеч не бяха единствените големи изненади през вчерашния ден на турнира в Монреал. Още двама представители на топ 15 също се сбогуваха с мечтата за титлата в канадския мегаполис. 

Нуно Боржеш, който в момента се намира в най-добрата форма в кариерата си, след като надви Рафаел Надал на финала в Бощад, елиминира 12-ия поставен Уго Юмбер с 3:6 7:6(2) 7:6(4) за 2 часа и 51 минути игрово време.

Французинът започна добре мача, възползвайки се от неточностите на съперника си в първия сет. Световният номер 43 обаче стабилизира играта си и показа силен характер в критичните моменти, спасявайки мачбол при 5:4 в третия сет, за да сътвори обрат срещу един от най-добрите тенисисти през 2024-та.

Един от тенисистите, намиращи се в топ форма, Томи Пол, също напусна надпреварата рано. Световният номер 12 отстъпи на Брендън Накашима в 3 сета. Този мач е от важно значение за Григор Димитров, тъй като Пол е един от основните конкуренти на българина за място на ATP финалите, като още една победа на Григор ще му позволи да изравни американеца в годишната ранглиста на този етап.

Любопитно е да се спомене, че по-нискоранкираният тенисист е спечелил 3 от предишните 4 двубоя срещу Пол, а днес той само затвърди имиджа си на един от най-трудните съперници на представителя на топ 15 с победа за 2 часа и 14 минути игрово време и резултат 6:2 6:7(5) 6:1.

Световният номер 52 превъзхождаше над съперника си през почти целия първи сет, спечелвайки го с преднина от два пробива. Втората част ни предложи равностойна битка между двамата сънародници, вследствие на което се стигна до тайбрек. Финалният сет обаче се превърна в наказателна акция от Накашима, който се възползваше от неточностите на съперника си и губейки само един гейм, записа една от най-големите си победи!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова дозa изненади в Монреал: Пряк конкурент на Григор за Торино и член на топ 15 отпаднаха Елеонора Александрова
Теми:  
atp | брендън накашима | монреал | нуно боржеш | Обзори | томи пол | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook