Нова драма с френско участие: Гарсия отрази 8 мачбола, но сведе глава пред световната №56

от в 16:54 на 31.05.2023
Мартин Петков

Изненадите при дамите на Ролан Гарос продължават с пълна сила и след като по-рано днес бившата шампионка Йелена Остапенко напусна турнира, то нейната съдба беше последвана от първата ракета на домакините Каролин Гарсия. Французойката, чийто сезон протича далеч от плануваното и е пълен с разочарования, разполагаше със сет аванс срещу съперничката си във втория кръг Анна Блинкова, ала петата поставена не съумя да поддържа нивото си константно в хода на целия сблъсък и световната номер 56 сътвори обрат, за да я елиминира след 2 часа и 51 минути игра - 4:6 6:3 7:5. По този начин рускинята се класира за третия кръг в състезанието, където ѝ предстои да срещне Елина Свитолина, от която ще търси реванш за поражението си на финала в Страсбург преди броени дни.

Шампионката от WTA Финалите имаше отлично начало на двубоя, след като неколкократно засвидетелства умението си само с един удар да преминава от защита в атака, като пречупи отбраната на непоставената тенисистка и се сдоби с ранен аванс от пробив. Оттам насетне Каро, която се слави като една от състезателките в Тура с най-добър начален удар, демонстрира пълния потенциал на първия си сервис и не остави никакви шансове за противничката си, записвайки откриващия сет на сметката си.

Във втората част Гарсия потегли също толкова силно и реализира пробив на самия старт, като зрителите на корт "Филип Шатрие" вече очакваха победата на своята любимка, ала тогава огромният спад в представянето на световната номер 5 настъпи и неточностите от нейната ракета се множаха безвъзвратно. Именно това пък позволи на Блинкова да намери ритъма в играта си и тя се възползва максимално добре от ситуацията, печелейки пет поредни гейма, и макар да се провали при първия си опит да сервира за спечелването на сета, то тя беше безупречна при втория си такъв и върна равенството в общия резултат.

 На старта на решителната трета част местната любимка беше напът да се поздрави с ранно предимство, ала пропиля брейкбол, като подвластна на негативните емоции от случилото се инкасира нова серия от неточности и предаде подаването си в актива на рускинята. Впоследствие се създаде убеждението за превъзходство от страна на сервиращите, които властваха на корта, преди да бъдем отведени до десетия гейм, когато публиката застана зад гърба на Гарсия и тя, окрилена от подкрепата, спаси два мачбола, за да заличи пасива си след страхотни завършващи попадения. Французойката обаче не задържа подема в играта си и неколкократно заби топката в мрежата при идното си подаване, което доведе до рибрейк за Блинкова и макар тя отново да не беше убедителна на начален удар, то оползотвори деветия си мачбол, за да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова драма с френско участие: Гарсия отрази 8 мачбола, но сведе глава пред световната №56 Мартин Петков
Теми:  
wta | анна блинкова | каролин гарсия | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook