Нова драма с участието на световния №1: Алкарас подчини квалификант след обрат в Синсинати

от в 00:20 на 19.08.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас загуби сет в трети пореден мач, но отново не допусна изненада и се класира за 1/2-финалите на Мастърса в Синсинати. Наглед световният номер едно трябваше да има лесна задача срещу квалификанта Макс Пърсел, който съвсем доскоро се изявяваше почти изцяло само в Чаланджър Тура, но през последните две седмици демонстрира страхотен прогрес и надигра състезатели от ранга на Феликс Оже-Алиасим, Каспър Рууд и Стан Вавринка.

Днес пък австралиецът поведе в отделните части срещу шампиона от Уимбълдън и за миг изглеждаше, че е способен да осъществи нова сензация, но Алкарас се мобилизира навреме и надделя с крайното 4:6 6:3 6:2. Така водачът в схемата си осигури сблъсък с Хуберт Хуркач във финалната четворка на състезанието, като досега е надделявал и в двата си мача срещу този съперник, когото надви след обрат през миналата седмица в Торонто.

Големият фаворит започна добре мача и можеше да пробие още на старта, но Пърсел запази самообладание и се спаси с няколко поредни отлично пласирани сервиса. Постепенно световният номер 70 се отпусна и тормозеше сериозно далеч по-именития си съперник, прибягвайки до постоянни излизания към мрежата, където беше абсолютно безпогрешен и можеше ясно да видим защо е вдигал трофея на двойки от Уимбълдън. Австралиецът действаше с огромна доза риск, знаейки как не би имал шанс, ако не действа по този начин и беше възнаграден за смелия си подход, след като реализира пробив за аванс от 4:3 и много скоро се поздрави с успеха в първия сет.

20-годишният тенисист побърза веднага да отговори на предизвикателството, като бързо си осигури преднина от 3:0 във втората част и вече все по-често разминаваше своя опонент. Испанецът показваше своя характерен уникален атлетизъм и спасяваше наглед невъзможни топки, което повлия върху самочувствието на квалификанта и много скоро имахме равенство в общия резултат.

Алкарас откри ударно и решителния сет, където веднага реализира пробив и имаше три поредни възможности да удвои преднината си, с което да убие интригата в сблъсъка, само че австралиецът нямаше намерение да се предава и измъкна подаването си, а впоследствие осъществи серия от нови два гейма в своя полза, за да поведе с 3:2.

Всичко вървеше напълно равностойно до 4:4, когато ръката на аутсайдера трепна и той допусна цели две двойни грешки, позволявайки на световния номер да направи решителен брейк и много скоро топ поставеният можеше да ликува с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова драма с участието на световния №1: Алкарас подчини квалификант след обрат в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | макс пърсел | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook