Нова голяма изненада на Уимбълдън: Бившата номер 1 Осака стегна куфарите още във втория кръг

от в 20:38 на 03.07.2024
Елеонора Александрова

Ема Наваро определено е една от най-прогресиращите тенисистки през последните месеци. И ако миналата година, по това време, се състезаваше в турнири на ниво Чалънджър, то към днешна дата тя е в топ 20, а това не е случайно, с оглед постоянните си резултати в WTA надпреварите.

Постоянството у американката си пролича и в днешния си мач в Уимбълдън. Световната номер 17 имаше нелеката задача да срещне Наоми Осака още във втория кръг, ала младата тенисистка не изпита никакви затруднения и за точно час игрово време и резултат 6:4 6:1 се класира за третия кръг, където ще се изправи срещу Диана Шнайдер.

В началото двете тенисистки успешно печелеха своите сервис геймове и по всичко си личеше, че ще станем свидетели на равностоен двубой. След 4:4 обаче високото ниво на игра на Наваро, при което тя допусна едва две непредизвикани грешки, за сметка на девет уинъра, бе възнаградено с пробив, а изненада след това липсваше и така шампионката от Окланд поведе в сетовете.

Талантливата американка продължаваше да демонстрира разнообразен и ефективен тенис, а това определено се отрази негативно на играта на съперничката ѝ. Осака започваше да допуска все повече непредизвикани грешки. Всичко това позволи на Наваро не само да поеме инициативата, но и да увеличава преднината си при всеки удобен момент и губейки едва един гейм в целия втори сет, продължава участието си в Шампионата, елиминирайки бившата номер и 4-кратна шампионка от Шлема!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова голяма изненада на Уимбълдън: Бившата номер 1 Осака стегна куфарите още във втория кръг Елеонора Александрова
Теми:  
wta | емма наваро | наоми осака | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook