Нова голяма изненада: Шампионката от 2021-ва напусна Ролан Гарос още на старта!

от в 19:28 на 30.05.2023
Мирела Николова

През 2021 година Барбора Крейчикова завоюва трофея на Ролан Гарос както на сингъл, така и на двойки, но от този момент нататък тя не е регистрирала нито една победа в Париж. През днешния ден бившата №2 в света инкасира ново тежко поражение, бивайки надиграна от световната №66 Леси Цуренко. Украинката изоставаше с два пробива във втория сет, но съумя да обърне събитията в своя полза и да постигне победа в последователни сетове - 6:2 6:4. Така тя продължава към втория етап в надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с Лорън Дейвис.

Още от началото на срещата Цуренко бе по-активната от двете състезателки и отлично изградените ѝ атаки често създаваха проблеми на поставената тенисистка, която допускаше множество предизвикани неточности и бързо изостана с 1:4. От своя страна, украинската представителка поддържаше висока успеваемост от сервис линията и безпроблемно достигна до успеха в сета, който подпечата с втори пробив.

В първите минути на втората част чехкинята показа забележителна стабилност от основната лини я и осъществи два поредни брейка, за да се оттегли на първата почивка с преднина от 3:0. Веднага след това обаче играта ѝ претърпя пълна катастрофа и непредизвиканите ѝ грешки се трупаха една след друга. В хода на целия сет тя допусна цели 22 пропуска, а това значително помогна на Цуренко да реализира обрат и след три пробива да триумфира в мача.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова голяма изненада: Шампионката от 2021-ва напусна Ролан Гарос още на старта! Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | леся цуренко | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook