Нова голяма изненада в Пекин: Непоставена елиминира с "геврек" финалистката от РГ и Уимбълдън

от в 12:17 на 30.09.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини напусна надпреварата в Пекин. Третата ракета на Полша при жените, Магда Линет, елиминира двукратната тазгодишна "мейджър" финалистка с впечатляващото 6:4 6:0 за 1 час и 28 минути игрово време.

Така световната номер 45 записа петата си победа над топ 10 представителка в кариерата си и първа за сезона, а в следващия кръг ще се изправи срещу 17-годишната Мира Андреева или олимпийската сребърна медалистка Дона Векич.

Още в самото начало Линет стоеше по-добре на корта от Паолини. Третата поставена допускаше множество неточности, а по-нискоранкираната състезателка се възползва по най-добрия начин, за да спечели първите три гейма и да поведе с два пробива.

Въпреки трудното начало, италианката стабилизира играта си, което затрудни опонентката и светкавично съумя да изравни резултата при 3:3. Това се оказа и последната силна серия в мача за за представителката на топ 5, тъй като Линет отново пое инициативата, печелейки нови 3 поредни гейма, за да сложи точка на откриващия сет.

Неприятностите за италианката бяха още по-сериозни във втората част, където тя изобщо не можа да се противопостави на своята съперничка и в крайна сметка инасира "геврек", губейки 9 от последните 10 гейма, като така финалисткаа от Ролан Гарос и Уимбълдън инкасира най-тежкото си поражение за годината.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова голяма изненада в Пекин: Непоставена елиминира с "геврек" финалистката от РГ и Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | магда линет | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook