Нова голяма победа в Сеул: Томова не остави шансове на тазгодишна Мастърс финалистка!

от в 09:38 на 19.09.2024
Калоян Соколов

 Виктория Томова постигна една от най-големите си победи от началото на сезона, за да се класира за втория си 1/4-финал на ниво WTA 500, след като стори същото и в Бад Хомбург по-рано през сезона. Българката в последния момент намери място в основната схема на надпреварата на твърди кортове в Сеул и се възползва отлично от открилата се възможност, след като на старта надви Татяна Мария, която е бивша 1/2-финалистка от Уимбълдън, а днес преодоля съпротивата и на Аманда Анисимова (световна номер 46) - 6:4 4:1 и отказване на американката след 1 час и 25 минути игрово време.

Мачът започна отлично за първата ни ракета при дамите, която проби още на старта и поведе с 2:0. Постепенно обаче бившата номер 21 се окопити и не само отрази 2 брейкбола в ответното си подаване, а съумя да изравни при 2:2. Следващите минути обаче бяха кошмарни за финалистката от WTA 1000 състезанието в Торонто, тъй като тя допусна купища непредизвикани грешки и Томова отново имаше аванс от два гейма при 4:2.

Обратите не приключиха дотук, тъй като Анисимова започна да намира очертанията на корта със своите свръхагресивни отигравания, като Вики нямаше особен шанс да се противопостави и паритетът отново властваше на корта при 4:4. Последва размяна на нови три пробива, след която българката сервираше за сета при 6:5, а нейната съперничка не можа да вземе нито точка и така откриващата част завърши с успех на родната ни представителка.

Бившата 1/2-финалистка от Ролан Гарос спечели откриващото си подаване във втория сет, но видимо започна да изпитва проблеми с придвижването си по корта и Томова отлично експлоатираше това, вкарвайки своята съперничка в дълги разигравания. Всичко това доведе до серия от 4 поредни гейма в полза на нашата сънародничка и представителката на топ 50 реши да прекрати съпротивата си в срещата, а следващото препятствие пред Вики ще бъде бившата членка на световния топ 10 - Вероника Кудерметова.

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова голяма победа в Сеул: Томова не остави шансове на тазгодишна Мастърс финалистка! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | сеул

Коментари





Следвайте ни в Facebook