Нова изненада: Местна представителка надделя драматично над финалистката от US Open!

от в 09:35 на 13.10.2021
Диана Андреева

 


 

Лейла Фернандес изнесe нов двубой пропит с обилно количество драма, само че този път се оказа от губещата страна и трябваше да напусне надпреварата в Индиън Уелс. Сензацията постигна американската състезателка Шелби Роджърс, която не отстъпи нито сантиметър от корта и заслужено се наложи с 2:6 6:1 7:6(4), за да намери място в четвъртфиналите, където я очаква среща с Йелена Остапенко.

Първата част започна добре за канадската тенисистка, която на бърза ръка си осигури брейк аванс и се откъсна в резултата. Впоследствие Фернандес спаси немалко точки за пробив, а при 5:2 Роджърс инкасира нов пробив, който се оказа и решаващ за изхода на сета.

Втората част бе доминирана от Роджърс от самото начало. Местната представителка си бе взела нужните поуки и коренно промени играта си. Непоставената тенисистка бе далеч по-разнообразна от основна линия, разчитайки изцяло на собствените си възможности, вместо да чака грешка от страна на опонентката. Новата стратегия даде мигновен резултат в полза на световната номер 44 и тя съумя да възвърне паритета в сетовете.

Третата част стартира с размяна на ранни брейкове, само че впоследствие двете състезателки стаблизираха подаванията си до 5:5, когато тийнейджърката имаше три брейкбола на сметката си, но така и не влезе в разиграване при нито един от тях. Впоследствие местната представителка достигна до мачбол, но финалистката от Ню Йорк го спаси и влезе в тайбрек.

Там Роджърс повеждаше на два пъти с минипробив, който веднага биваше връщан от упоритата ѝ опонетка. Все пак американката показа по-смела игра в решителните мигове и можеше да отпразнува успеха, след като Фернандес заби волетото си в центъра на мрежата


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада: Местна представителка надделя драматично над финалистката от US Open! Диана Андреева
Теми:  
wta | индиън уелс | лейла фернандес | Обзори | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook