Нова изненада на US Open: 18-годишният Меншик разгроми бившия №6 и 1/2-финалист в турнира!

от в 20:57 на 27.08.2024
Калоян Соколов

18-годишният Якуб Меншик не спира да изумява със страхотния си прогрес от началото на сезона. Най-младият член на топ 100 се завърна с гръм и трясък на любимия си US Open. Припомняме ви, че през миналата година чехът тръгна от квалификаците и достигна до третия кръг на турнира, превръщайки се в най-младия участник в тази фаза на "мейджър" състезание от 33 години насам.

Тийнейджърът доказа през последните 12 месеца, че нищо от това не е било случайност и днес той записа своята трета победа над представител на топ 20, отстранявайки Феликс Оже-Алиасим. Бившият 1/2-финалист в състезанието изглеждаше, че най-после се доближава до тениса, който през 2022-ра му помогна да се изкачи до номер 6 в световната ранглиста, само че той трябваше да изживее поредно разочарование в "мейджър" турнир.

Непоставеният тенисист се разправи с огромна лекота с класиралия се на четвърто място в Олимпиадата, надигравайки го с категоричното 6:2 6:4 6:2 и така елиминира световния номер 19 за само малко над 2 часа престой на корта, показвайки, че неслучайно през последните месеци записа успехи над Григор Димитров и Андрей Рубльов.

Началото изобщо не предвещаваше подобна развръзка, след като бившият номер 6 проби още на старта, но последва серия от 4 поредни гейма в актива на младока. Меншик не спря дотук и съумя да удвои преднината си, пласирайки два пъти повече уинъри спрямо непредизвикани грешки, за да затвори сета в своя полза.

Оже-Алиасим балансираше по ръба през цялата втора част, като съумя да спаси цели 5 брейкбола. По-високоранкираният играч винаги намираше линиите в най-важните моменти и поддържаше преднината си в резултата до 4:3, ала в крайна сметка логичното се случи и тийнейджърът най-после беше възнаграден за игровото си надмощие, печелейки следващите 3 гейма, за да поведе с 2:0 сета.

Третата част се превърна в същинска наказателна акция на 18-годишния тенисист, който проби в първия гейм и оттам насетне не погледна повече назад, регистрирайки най-голямата си победа в Големия шлем!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова изненада на US Open: 18-годишният Меншик разгроми бившия №6 и 1/2-финалист в турнира! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | феликс оже-алиасим | якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook