Нова изненада при дамите: Кърстя извоюва успех над финалистката от Ролан Гарос!

от в 08:02 на 22.01.2022
Калоян Соколов

Сорана Кърстя винаги е била сред любимите състезателки на феновете заради атрактивния си стил на игра и харизма. Румънката обаче така и не можа да реализира своя потенциал напълно, а вече много малко хора очакваха от нея да направи голям пробив в турнирите от Големия шлем, но изглежда тои момент е настъпил. 31-годишната състезателка откри участието си в Мелбърн с успех срещу бившата номер две Петра Квитова, а днес Кърстя не остави шансове и на Анастасия Павлюченкова, надигравайки миналогодишната финалистка от Ролан Гарос с 6:3 2:6 6:2 и така се класира за втория си осминафинал на Аустрелиън Оупън през своята кариера, където ще премери сили със седмата поставена Ига Швьонтек.

Двубоят започна с пет пробива от първите шест геймa, като победителка от въпросното надлъгване излезе непоставената тенисистка  и скоро тя покачи преднината си до 5:2. Павлюченкова спечели следващото си подаване без да загуби нито точка, но румънката отговори по абсолютно същия начин и заслужено се поздрави с успеха в сета.

Кърстя продължи да доминира и веднага имаше възможност да реализира ранен брейк във втората част, само че рускинята показа характер и не допусна да загуби началния си удар, а впоследствие влезе в позитивна серия и поведе с 3:0. Тези събития повлияха крайно негативно на световната номер 38 и тя не можа да се завърне в резултата, което предопредели изиграването на решителен сет.

В него румънката заигра с огромна доза агресия и се сдоби с огромно предимство пред видимо поизморената си съперничка, която имаше сериозни трудности с топки насочени в ъглите на корта и Кърстя веднага го забеляза, като редовно играеше извън нейния обсег и постоянно я караше да се движи. Това наклони везните изцяло в полза на по-нискоранкираната състезателка и скоро тя се откъсна решително с 5:1, за да си подсигури една от най-важните свои победи през последните години в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада при дамите: Кърстя извоюва успех над финалистката от Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | Аустрелиън Оупън | Обзори | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook