Нова изненада при дамите в Рим: Световната номер 3 се препъна на осминафиналите

от в 01:49 на 13.05.2022
Мартин Петков

Дария Касаткина записа няколко обещаващи победи от началото на клей сезона, ала все още не може да намери оптималното ниво в играта си. Рускинята през тази седмица участва на WTA 1000 турнира в Рим, където вече отстрани Тамара Зиданшек и Лейла Фернандес, а в последен мач от програмата за днешния ден срещна Паула Бадоса в осминафиналите на надпреварата.

Двете тенисистки се представиха доста разочароващо на начален удар в хода на срещата, като ефикасността им на първо подаване не надмина 60%. Касаткина за разлика от испанката се оказа по-приспособима към непредвидените събития и това ѝ донесе нужното предимство, за да се поздрави с победата след 6:4 6:4. Във фазата на четвъртфиналите за световната номер 23 предстои да срещне Жил Тайхман.

Бадоса съумя да спечели откриващото си подаване в мача и моментално реализира пробив, с което отприщи цяла серия от брейкове продължила в идните шест гейма, за да се стигне до възстановяване на паритета от рускинята за 4:4. Касаткина мигновено усети нарушения ритъм в играта на сервис при втората поставена и не чакаше втора покана, за да си завоюва късен пробив, с който триумфира в дебютния сет.

Началото на втората част бе аналогично на първата, като станахме свидетели на пет последователни брейка, от което в печеливша позиция излезе световната номер 23, която водеше в резултата със сет и 4:2. Касаткина впоследствие съумя да надгради значително в моментите си на начален удар, като не се изправи срещу нито една възможност за пробив в оставащите минути и заслужено стигна до крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада при дамите в Рим: Световната номер 3 се препъна на осминафиналите Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | дария касаткина | паула бадоса | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook