Нова изненада в Сан Хосе: Финалистката от Уимбълдън също се сбогува с турнира

от в 01:36 на 06.08.2022
Мирела Николова

Онс Жабер прави великолепен сезон до момента, след като впечатли с изявите си по време на турнирите на клей, а впоследствие достигна и до финала на Откритото първенство на Великобритания, където загуби от Елена Рибакина. След въпросния двубой тунизийката не бе излизала на корта близо месец, преди да направи завръщането си през настоящата седмица на надпреварата в Сан Хосе. Тя достигна до четвъртфиналната фаза, но там преклони глава пред световната №19 Вероника Кудерметова, която надделя в последователни сетове със 7:6(5) 6:2, за да си осигури място в полуфиналите, където ѝ предстои да премери сили с Шелби Роджърс или Аманда Анисимова.

Двете състезателки имаха нужда от известно време, за да намерят ритъма си, поради което станахме свидетели на размяна на ранни пробиви. Впоследствие обаче те стабилизираха представянето си и неточностите им бяха сведени до минимум, а това допринесе за пълното изравняване на силите и изиграването на тайбрек. В него Кудерметова не позволяваше на съперничката да вкара разиграванията в удобното за нея русло и се сдоби с ранен аванс от 4:1 точки. Макар да допусна изравняване на точките за 5:5, рускинята все пак не изпусна събитията от контрол и след късен минипробив поведе в отделните части.

Подемът в играта на световната №19 продължи и във втория сет, като все по-често я виждахме да поема инициативата и да лишава съперничката от възможности за агресивни продължения. Това в комбинация със зачестилите пропуски на Жабер доведе до преднина от брейк за рускинята още на първата почивка. В следващите минути тя запази доминацията си и дори дублира аванса си, повеждайки с 5:1, след което бе само въпрос на време да постигне крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада в Сан Хосе: Финалистката от Уимбълдън също се сбогува с турнира Мирела Николова
Теми:  
wta | вероника кудерметова | Обзори | онс жабер | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook